Διεθνή

«Εξαφανίστηκε» το νερό από τα κανάλια της Βενετίας

Ασυνήθιστα έντονη είναι η άμπτωτη και η διάρκεια του φαινομένου, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Parallaxi
εξαφανίστηκε-το-νερό-από-τα-κανάλια-394367
Parallaxi

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη έχει αλλάξει το πρόσωπο της Βενετίας.

Εδώ και πολλές ημέρες η άμπωτη που είναι ασυνήθιστα έντονη στην πόλη έχει εξαφανίσει κυριολεκτικά το νερό από τα κανάλια της, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην κίνηση των μικρών σκαφών αλλά και στις γόνδολες, αναφέρει το forecastweather.gr.

Αν και δεν είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο αυτό, αφού συμβαίνει κάθε χρόνο μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ωστόσο, εντύπωση έχει κάνει η διάρκεια του φαινομένου το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις 21 Φεβρουαρίου.

Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται ειδικά στην μεταφορά των ασθενών, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις τα πλωτά ασθενοφόρα δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους προκειμένου να παραλάβουν έναν ασθενή, αλλά ούτε και να τους μεταφέρουν σε μονάδες υγείας. Μάλιστα, οι εικόνες που μας έρχονται από την Βενετία δείχνουν το πόσο έχουν υποχωρήσει τα νερά μέσα στα κανάλια, με τις βάρκες και τις γόνδολες να παραμένουν αγκυροβολημένες και με τα αρχαία θεμέλια των κτιρίων να είναι ορατά ακόμη και κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού.

Χάθηκε το νερό από τα κανάλια της Βενετίας – Ασυνήθιστα έντονη είναι η άμπτωτη και η διάρκεια του φαινομένου λένε οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, το χαμηλότερο επίπεδο της στάθμης των υδάτων στα κανάλια της Βενετίας σημειώθηκε το 1934, όπου το νερό υποχώρησε κατά 121 εκατοστά, όπως και το 1989 όπου το νερό υποχώρησε κατά 92 εκατοστά, ενώ το 2005 καταγράφηκε η μεγαλύτερη διάρκεια του φαινομένου, αφού η άμπωτη διατηρήθηκε για 48 ολόκληρες ώρες.

πηγή – ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα