Έξι χρόνια χωρίς τον Στίβεν Χόκινγκ – Ένα λαμπρό μυαλό καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ο διασημότερος επιστήμονας μετά τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο σπουδαίος Βρετανός φυσικός και αστροφυσικός

Parallaxi
έξι-χρόνια-χωρίς-τον-στίβεν-χόκινγκ-έ-376701
Parallaxi

Σαν σήμερα, στις 14 Μαρτίου 2018, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ο εμβληματικός Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Ο διασημότερος επιστήμονας μετά τον Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο σπουδαίος Βρετανός φυσικός και αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ήταν ένα λαμπρό μυαλό καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο, εξαιτίας μίας ανίατης νευρολογικής νόσου.

Το μοναδικό του μυαλό, ο δυνατός του χαρακτήρας που κατάφερε να υπερνικήσει τα όρια ενός ασθενικού του σώματος για να εξερευνήσει τα μυστικά του σύμπαντος, αλλά και το μοναδικό πηγαίο χιούμορ του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους, επιστήμονες και μη.

Όπου και αν εμφανιζόταν, προσέλκυε ένα ετερόκλητο κοινό. Ο λόγος του δημοφιλής γοήτευε με την αμεσότητα και το θάρρος της γνώμης του.

Ο φυσικός Μίτσιο Κάκου είχε δηλώσει στους Times για τον Χόκινγκ:

«Από την εποχή του Αλμπερτ Αϊνστάιν είχε να υπάρξει ένας επιστήμονας που να έλξει τόσο πολύ τη φαντασία του κοινού και να γίνει αγαπητός σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ, στα 21 του διαγνώστηκε με αμυοατροφική πλευρική σκλήρυνση, οι γιατροί του έδωσαν δύο χρόνια ζωής εκείνος έζησε 55 και τους διέψευσε κατηγορηματικά.

Η ιστορία ζωής του μοναδικού κυρίου Στίβεν Χόκινγκ

Στις 8 Ιανουαρίου 1942 γεννιέται στην Οξφόρδη ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της φυσικής επιστήμης στην ιστορία του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού, ο Στίβεν Χόκιγνγκ.

Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του ιατρικού ερευνητή Φρανκ Χόκινγκ και της Έιλιν Γουόκερ, που εργαζόταν ως γραμματέας σε ερευνητικό ινστιτούτο.

Και οι δύο γονείς του ήταν απόφοιτοι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Είχε δύο νεότερες αδελφές, τη Φιλίππα και τη Μαίρη και έναν υιοθετημένο αδελφό, τον Έντουαρντ.

«Γεννήθηκα στην Οξφόρδη, παρ’ ότι οι γονείς μου κατοικούσαν στο Λονδίνο. Αυτό γιατί η Οξφόρδη ήταν ένα καλό μέρος για να γεννηθείς κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι Γερμανοί είχαν δεχθεί να μη βομβαρδίσουν την Οξφόρδη και το Κέιμπριτζ υπό τον όρο ότι οι Άγγλοι δεν θα βομβάρδιζαν τη Χαϊδελβέργη και το Γκέτινγκεν. Κρίμα που αυτού του είδους οι πολιτισμένες συμφωνίες δεν επεκτάθηκαν και σε άλλους τομείς» είχε πει ο ίδιος.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα