Φιλιππίνες: Αγώνας δρόμου για να αποφευχθεί περιβαλλοντική καταστροφή

Διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο MT Terra Nova που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μανίλα.

Parallaxi
φιλιππίνες-αγώνας-δρόμου-για-να-αποφε-1191798
Parallaxi

Φορτίο 1,4 εκατ. λίτρων βιομηχανικού καυσίμου που μετέφερε το πετρελαιοφόρο MT Terra Nova, το οποίο βυθίστηκε την Πέμπτη στις Φιλιππίνες ανοιχτά της Μανίλας άρχισε να διαρρέει στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή των Φιλιππίνων, δύτες που επιθεωρούν το κύτος του πλοίου διαπίστωσαν ελάχιστη διαρροή από τις βαλβίδες, τονίζοντας ότι προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Η ακτοφυλακή είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θέλει να αποτρέψει περιβαλλοντική καταστροφή ανακτώντας το συντομότερο δυνατό το καύσιμο που μετέφερε το πλοίο που βυθίστηκε σε βάθος 34 μέτρων.

Πλοίο που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το ανακτηθέν πετρέλαιο κατευθύνεται στο σημείο του ναυαγίου και η εταιρεία που έχει αναλάβει την επιχείρηση αφαίρεσης του φορτίου πετρελαίου και τη διοχέτευσή του σε άλλο σκάφος έχει λάβει οδηγία να αρχίσει εργασίες αύριο, Κυριακή, αν είναι δυνατόν. Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση αυτή μπορεί να διαρκέσει επτά ημέρες.

Το MT Terra Nova με σημαία Φιλιππίνων βυθίστηκε την Πέμπτη το πρωί εν μέσω ισχυρών βροχοπτώσεων, που ενισχύθηκαν από τον τυφώνα Γκέμι και τους μουσώνες, ενώ ένα μέλος του πληρώματος έχασε τη ζωή του.

Πηγή: naftemporiki.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα