Διεθνή

Η φωτογράφος Annie Leibovitz επικρίθηκε για εξώφυλλο της Vogue

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ακόμα και ότι η Leibovitz είχε αποικιστικές βλέψεις.

Parallaxi
η-φωτογράφος-annie-leibovitz-επικρίθηκε-για-εξώφυλ-628733
Parallaxi
Εικόνα: Στιγμιότυπο Youtube

Η Simone Biles, Αμερικανή ολυμπιονίκης γυμναστικής, επαινέθηκε για το εξώφυλλο της στο περιοδικό Vogue, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι σε αυτούς τους καιρούς των «μαχητών της δικαιοσύνης».

Σε ηλικία μόνο 23 ετών, η Biles είναι ήδη 4 φορές ολυμπιονίκης και έχει στο όνομα της ένα εκπληκτικό σκορ από 30 Ολυμπιακά μετάλλια και μετάλλια παγκόσμιων πρωταθλημάτων, τοποθετώντας την ανάμεσα στους πιο παρασημοφορημένους αθλητές της Αμερικής.

Εικόνα: Twitter

Η δημοτικότητα της ανέβηκε με την εμφάνιση της στο εξώφυλλο της αυγουστιάτικης έκδοσης της βίβλου της μόδας Vogue, στην οποία η Biles επαινέθηκε για την αποκάλυψη του σεξουαλικού σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο γιατρός της ομάδας των ΗΠΑ, Larry Nassar.

Αλλά καθώς πολλοί επιδοκίμασαν το πρώτο εξώφυλλο της Biles στο περιοδικό, κάποιοι άλλοι έμειναν σαστισμένοι από τις φωτογραφίες και την γυναίκα πίσω από τον φακό – την φημισμένη Αμερικανή φωτογράφο Annie Leibovitz.

«Μισώ αυτές τις φωτογραφίες. Μισώ τον τόνο, μισώ το πόσο προβλέψιμες είναι, μισώ τον κοινωνικό αποκλεισμό εδώ και μισώ που η Vogue δεν μπορούσε να προσλάβει έναν έγχρωμο φωτογράφο», ξέσπασε η επιμελήτρια φωτογράφος των New York Times, Morrigan McCarthy.

Παρόμοιες αντιδράσεις ήρθαν και από αλλού, με την Leibovitz να έχει το θράσος να είναι μια λευκή φωτογράφος που φωτογραφίζει ένα έγχρωμο μοντέλο και να κατηγορείται που δεν έχει ιστορικό με έγχρωμα μοντέλα.

Κάποιοι απογοητευμένοι «μαχητές» της δικαιοσύνης στο twitter ισχυρίστηκαν ακόμα και ότι η Leibovitz είχε αποικιστικές βλέψεις.

Η ισορροπία αποκαταστάθηκε κατά έναν βαθμό από αυτούς που αναρωτήθηκαν γιατί το χρώμα της φωτογράφου να είναι λόγος διαμάχης. Άλλοι θεώρησαν την Biles το ιδανικό πρότυπο για το εξώφυλλο.

Τα προσόντα της Leibovitz περιλαμβάνουν φωτογραφίσεις μερικών από τους πιο διάσημους και ισχυρούς του κόσμου, ανάμεσα τους η Βασίλισσα Ελισάβετ και το πρώτο, επίσημο πορτραίτο της οικογένειας Obama το 2009.

Ωστόσο, το 2008 ανέλαβε μια φωτογράφιση εξωφύλλου της Vogue, που αυτή τη φορά περιλάμβανε τον σταρ του μπάσκετ LeBron James.

Ο James, ο πρώτος έγχρωμος άντρας που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού, φωτογραφήθηκε με την Gisele Bundchen, μοντέλο από τη Βραζιλία. Η φωτογράφιση παρομοιάστηκε με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα King Kong να κρατάει την νεαρή σε απόγνωση Fay Wray, όπως στην πρωτότυπη ταινία του 1933.

Ο James αργότερα δήλωσε ότι «απλά έδειχνε λίγο συναίσθημα».

Η εμφάνιση της Biles ως «cover girl» της Vogue έγινε viral, με την αθλήτρια να κάνει μια αναδημοσίευση στο twitter η οποία πήρε πάνω από 150.000 likes, κάτι που δείχνει ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων ήταν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Πηγή: rt.com

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα