Διεθνή

Γαλλία: Η πόλη Seine-Port απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους

Με στόχο τον περιορισμό της εξάρτησης των νέων από τα κινητά τηλέφωνα.

Parallaxi
γαλλία-η-πόλη-seine-port-απαγορεύει-τη-χρήση-κι-1117569
Parallaxi

Μια μικρή πόλη στη Γαλλία αποφάσισε να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα σε δημόσιους χώρους. Οι κάτοικοι του Seine-Port, μιας περιοχής κοντά στο Παρίσι, ψήφισαν υπέρ του τερματισμού της χρήσης smartphones, θέλοντας να διαμορφώσουν ένα δημόσιο χώρο απαλλαγμένο από την εξάρτηση της τεχνολογίας.

Από τους περίπου 2000 κατοίκους της πόλης, στο σχετικό δημοψήφισμα ψήφισαν μόνο 272. Από αυτούς 146 τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης και 126 υπέρ. Παρά τη μικρή συμμετοχή ο «κύβος ερρίφθη». Πλέον στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!».

Όπως αναφέρει η Sun, δημιουργήθηκε ένας χάρτης της πόλης με τα σημεία που απαγορεύεται η χρήση κινητού, αλλά και με εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στους νέους, οι οποίοι ήταν και το βασικό θέμα της ψηφοφορίας.

Η χρήση κινητών θα απαγορεύεται μπροστά από σχολεία, καταστήματα, αλλά και κατά τη διάρκεια που οι πολίτες προχωρούν στους δρόμους ή κατά τη διάρκεια συμμετοχής σε μεγάλες εκδηλώσεις. Ο δήμαρχος της μικρής πόλης έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα αθλητικό κέντρο και έναν κινηματογράφο για παιδιά και εφήβους, θέλοντας να τους κρατήσει μακριά από τις οθόνες των κινητών τους.

πηγή ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα