Διεθνή

Γάζα – Χαμάς: Σύντομα τα στοιχεία που εμπλέκουν το Ισραήλ με την επίθεση στο νοσοκομείο

"Το Ισραήλ χτύπησε το νοσοκομείο με κατευθυνόμενους πυραύλους και είχε προειδοποιήσει αρκετές ώρες πριν πως θα το κάνει", είπε εκπρόσωπος της Χαμάς

Parallaxi
γάζα-χαμάς-σύντομα-τα-στοιχεία-που-ε-1071240
Parallaxi

Το Ισραήλ κατηγόρησε ξανά σήμερα η Χαμάς για την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Γάζα, προσθέτοντας ακόμα πως σύντομα θα παρουσιάσει στοιχεία που εμπλέκουν τους Ισραηλινούς στο μακελειό που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σε δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης, Φαουζί Μπαρχούμ τόνισε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε με κατευθυνόμενους πυραύλους στο νοσοκομείο, αρκετές ώρες αφότου η ισραηλινή Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας «επικοινώνησε αρκετές φορές με το προσωπικό του ιδρύματος, απειλώντας πως θα το ανατινάξει».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι θα προσκομίσει στοιχεία για την ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση στο Αλ-Αχλί, από την οποία, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας, σκοτώθηκαν 471 λανθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μπαρχούμ, η Χαμάς διαθέτει μια επιτροπή που συλλέγει στοιχεία για την ισραηλινή εμπλοκή σε επιθέσεις στη Γάζα, μεταξύ των οποίων και αυτή στο νοσοκομείο. Οι αποδείξεις, μάλιστα, για την περίπτωση του νοσοκομείου, «είναι πολλές», πρόσθεσε.

«Η Χαμάς θα δημοσιεύσει όλα τα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν ότι αυτή η σφαγή έγινε σκόπιμα και θα τα παρουσιάσει στις διεθνείς αρχές», ανέφερε ο Μπαρχούμ, σύμφωνα με το Newsweek.

πηγη protothema

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα