Διεθνή

Γάζα: Η στιγμή που Ισραηλινό τανκ βομβαρδίζει αυτοκίνητο Παλαιστινίων

Tο βίντεο από τον Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ Youssef Al Saifi - Η κατάσταση των επιβατών παραμένει άγνωστη

Parallaxi
γάζα-η-στιγμή-που-ισραηλινό-τανκ-βομβα-1075725
Parallaxi

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που κυκλοφόρησε από το Associated Press, στο οποίο φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή που τανκ του ισραηλινού στρατού βάλλει κατά αυτοκινήτου Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι τανκς του ισραηλινού στρατού βρίσκονται στα περίχωρα της Γάζας.

Σε ενημέρωσή του λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «προωθούνται σταδιακά» στη Γάζα καθώς και ότι έχουν υπάρξει «απευθείας επαφές» με ενόπλους της Χαμάς. Ο ίδιος προειδοποίησε, όπως μεταδίδει το Sky News, ότι η δραστηριότητα του ισραλινού στρατού «θα κλιμακωθεί» καθώς τα στρατεύματα έχουν τεθεί σε «ύψιστο συναγερμό» στα βόρεια σύνορα.

«Οι κινήσεις και οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν σύμφωνα με τα στάδια του πολέμου. Πρόκειται για μια εκεταμένη επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Πεζικό, τεθωρακισμένα, κινούνται κατά των τρομοκρατών» πρόσθεσε ο Χαγκάρι. Δίνοντας μια εικόνα του τι συμβαίνει στη Γάζα είπε, επίσης, ότι «τρμοκράτες συγκεντρώθηκαν σε ορισμένα σημεία για να προσπαθήσουν να στοχοποιήσουν τις δυνάμεις μας και εμείς τους επιτεθήκαμε από αέρος. Έτσι καταφέραμε και επιτεθήκαμε σε 20 τρομοκράτες». «Υπάρχει άμεση εμπλοκλή ανάμεσα στις δυνάμεις του ισραηλινού πεζικού και τους τρομοκράτες. Οι συγκρούσεις γίνονται μέσα στη Λωρίδα της Γάζας» κατέληξε ο Χαγκάρι.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Al Jazeera και του BBC Ahmed Maher που ένανε αναπαραγωγή του βίντεο μέσω του λογαριασμού του στο X (πρώην Twitter), τα τανκς του Ισραήλ «βρίσκονται στον ζωτικής σημασίας δρόμο Salah Al Din και έχουν κόψει τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Έχω επαληθεύσει αυτό το βίντεο. Ο ισραηλινός στρατός και τα τανκς βρίσκονται τώρα στον πολύ ζωτικό και σημαντικό δρόμο Salah Al Din στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι ο κύριος αυτοκινητόδρομος και εκτείνεται σε μήκος 45 χιλιομέτρων κατά μήκος της λωρίδας, ξεκινώντας από το πέρασμα Erez στο Βορρά μέχρι το πέρασμα Rafah στο Νότο. Αυτό σημαίνει ότι ο ισραηλινός στρατός έχει πράγματι χωρίσει το Βορρά από το Νότο μέσω του περάσματος Erez, το οποίο αποτελεί στρατιωτικά μια περιοχή αδυναμίας για τη Χαμάς και τις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Σε αυτό το βίντεο, που τραβήχτηκε από τον Παλαιστίνιο φωτορεπόρτερ Youssef Al Saifi, ένας δημοσιογράφος λέει “πυροβολούν μια ολόκληρη οικογένεια”, καθώς ο οδηγός του αυτοκινήτου στο τέλος προσπαθούσε να διαφύγει από το σημείο. Στη συνέχεια οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι άρχισαν να απομακρύνονται γρήγορα, καθώς ένας από αυτούς φώναζε δυνατά για να προειδοποιήσει άλλα αυτοκίνητα να μην πλησιάσουν την περιοχή αυτή. Φτωχοί οι ισραηλινοί στρατιωτικοί κανόνες εμπλοκής στο έδαφος, αν αποδειχθεί ότι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός αυτοκινήτου με πολίτες».

πηγή protothema

 

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα