Διεθνή

Γερμανία: Ευρύ πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας, χωρίς μείωση μισθού

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2023, οι εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη δοκιμή

Parallaxi
γερμανία-ευρύ-πιλοτικό-πρόγραμμα-τετ-970798
Parallaxi

Η Γερμανία πρόκειται να ξεκινήσει το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εβδομάδας εργασίας, το οποίο διοργανώνεται από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Intraprenor και την 4 Day Week Global.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2023 οι εταιρείες στη Γερμανία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη δοκιμή, η οποία θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2024. Η δοκιμή θα είναι παρόμοια με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, όπου 61 εταιρείες μείωσαν τις ώρες εργασίας τους σε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, αλλά διατήρησαν τα επίπεδα παραγωγικότητας και κατέβαλαν στους εργαζομένους τους ίδιους μισθούς με αυτούς που καταβάλλονταν κατά τη διάρκεια μιας πενθήμερης εβδομάδας.

Οι εταιρείες που θα δηλώσουν συμμετοχή στη γερμανική δοκιμή θα πραγματοποιήσουν ένα στάδιο σχεδιασμού και προετοιμασίας δύο μήνες πριν από την έναρξη της δοκιμής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα τους δοθούν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των καθηκόντων και των μεθόδων επικοινωνίας ώστε να διευκολυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μικρότερη εβδομάδα εργασίας.

Στη δεύτερη φάση, οι εταιρείες θα υιοθετήσουν την τετραήμερη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης περιόδου, οι εργαζόμενοι που εργάζονται στις εταιρείες θα απαντούν τακτικά σε ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς το μειωμένο ωράριο επηρεάζει την παραγωγικότητά τους και την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Τα αποτελέσματα αυτών των ερωτηματολογίων θα αναλυθούν από μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Munster.

πηγή ethnos

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα