Γιατρός serial killer στη Γερμανία σκότωνε ηλικιωμένες και έβαζε φωτιά στα σπίτια τους

Κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες

Parallaxi
γιατρός-serial-killer-στη-γερμανία-σκότωνε-ηλικι-1110550
Parallaxi

Ένταλμα σύλληψης για τέσσερις ανθρωποκτονίες – με άγνωστο έως τώρα τρόπο – , εμπρησμό και απόπειρες εμπρησμού εξέδωσε η εισαγγελία του Βερολίνου στη Γερμανία σε βάρος 39χρονου γιατρού.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο γιατρός εργαζόταν σε ομάδα φροντίδας ηλικιωμένων και φέρεται να έχει σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες, 72,76, 87 και 94 ετών από τις 11 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου.

Ο 39χρονος τις επισκεπτόταν στο πλαίσιο της εργασίας του και τις σκότωνε μέσα στο σπίτι τους, στο οποίο κατόπιν έβαζε φωτιά για να καταστρέψει κάθε αποδεικτικό στοιχείο των εγκλημάτων του.

Στην πρώτη περίπτωση στις 11 Ιουνίου, οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν το θύμα, μια 87χρονη γυναίκα, η οποία ωστόσο πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

Στις 8 Ιουλίου, ο ύποπτος σκότωσε μια 76χρονη γυναίκα προσπαθώντας και πάλι να κάψει το σπίτι της. Ωστόσο η φωτιά έσβησε μόνη της. «Όταν το αντιλήφθηκε, επικοινώνησε άμεσα με έναν συγγενή της ηλικιωμένης ισχυριζόμενος πως περίμενε έξω από το σπίτι της, αλλά κανείς δεν του ανοίγει παρότι χτυπούσε το κουδούνι», ανέφερε η αστυνομία.

Ακολούθησαν οι δολοφονίες δύο ακόμη γυναικών, 72 και 94 ετών, στις 15 και 24 Ιουλίου.

Ο γιατρός συνελήφθη την Τρίτη χωρίς ωστόσο να δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του ή τα κίνητρά του.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα