Διεθνή

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την πήραν σηκωτή από την είσοδο του σουηδικού κοινοβουλίου (βίντεο)

Οι εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της Γκρέτα Τούνμπεργκ που άρχισαν το 2018 μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο, εξελίχθηκαν γρήγορα σε παγκόσμιο κίνημα

Parallaxi
γκρέτα-τούνμπεργκ-την-πήραν-σηκωτή-απ-480170
Parallaxi

Η Αστυνομία της Σουηδίας απομάκρυνε με τη βία την Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές για το κλίμα, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 12/03, αφού απέκλεισαν την είσοδο του εθνικού κοινοβουλίου για δεύτερη ημέρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, δύο αστυνομικοί σήκωσαν την Γκρέτα Τούνμπεργκ και την έσυραν μακριά, περίπου 20 μέτρα μακριά από την είσοδο του κοινοβουλίου της Σουηδίας. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες άλλοι ακτιβιστές άρχισαν να αποκλείουν τις κύριες εισόδους του σουηδικού κοινοβουλίου, τη Δευτέρα 11/03, σε μια καθιστική διαμαρτυρία κατά των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και της πολιτικής αδράνειας, όπως είπαν. Οι ακτιβιστές αποχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 11/03, αλλά επέστρεψαν για να διαμαρτυρηθούν το πρωί της Τρίτης 12/03.

Επισημαίνεται ότι η 21χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε το πρόσωπο του ακτιβισμού για το κλίμα, καθώς οι εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες της που άρχισαν το 2018 μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο, εξελίχθηκαν γρήγορα σε παγκόσμιο κίνημα με μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις ηπείρους. Πέρσι συνελήφθη από την Αστυνομία και απομακρύνθηκε από διαδηλώσεις σε χώρες όπως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Γερμανία.

Μάλιστα, ένα βρετανικό δικαστήριο, τον περασμένο μήνα, την αθώωσε από τις κατηγορίες για το αδίκημα περί δημόσιας τάξης, καθώς ο δικαστής έκρινε ότι η Ααστυνομία δεν είχε εξουσία να συλλάβει την ίδια και άλλους κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας στο Λονδίνο.

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα