Διεθνή

Η αεροπορική εταιρεία που καταργεί τις στολές με βάση το φύλο

Θα επιτρέπει στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια

Parallaxi
η-αεροπορική-εταιρεία-που-καταργεί-τι-1017748
Parallaxi

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει τις στολές της με βάση το φύλο, επιτρέποντας στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Η Qantas δήλωσε ότι είχε αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της που προέρχεται από “διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα”.

Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επικριθεί για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας της, σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν στους πιλότους να έχουν μουστάκι, υπήρχε όριο στο μήκος της φαβορίτας του πληρώματος και καθορίζονταν οι ιδανικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τα αιτήματα των συνδικάτων, τα οποία προέτρεπαν την Qantas να καταργήσει την υποχρέωση να μακιγιάρεται το γυναικείο προσωπικό.

«Η μόδα εξελίσσεται και το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας ως προς το στυλ (του προσωπικού μας) με την πάροδο των ετών», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή», προστίθεται.

Η Qantas είπε ότι οι νέες «κατευθυντήριες γραμμές για το στυλ και την υγιεινή» θα αντικαταστήσουν τις παλιές κατηγορίες στολών που διακρίνονταν σε “ανδρικές” και “γυναικείες”.

Πλέον, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να επιλέξει να φορέσει μακιγιάζ ή όχι, να φορέσει ίσια παπούτσια και να έχει μακριά μαλλιά, αρκεί να τα έχει πιασμένα αλογοουρά ή κότσο σινιόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα