Διεθνή

Η Ιταλία βιώνει το καλοκαίρι των άκρων

Οι πυρκαγιές μαίνονται στο Νότο και οι καταιγίδες πλήττουν τον Βορρά

Parallaxi
η-ιταλία-βιώνει-το-καλοκαίρι-των-άκρων-1037492
Parallaxi

Την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις δασικές πυρκαγιές στα νότια, χαλάζι, ισχυροί άνεμοι και βροχές ταράζουν τα βόρεια της χώρας.

Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις δασικές πυρκαγιές που μαίνεται στη νότια Ιταλία. Οι φλόγες αναζωπυρώνονται από τους ισχυρούς ανέμους και τις καταιγιστικές θερμοκρασίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χρειάστηκε να απομακρυνθούν 15 άνθρωποι από μια περιοχή που απειλείται από τις φλόγες στη Σικελία. Διακρίνονταν να κουβαλούν αποσκευές και να συνοδεύονται από προσωπικό της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και πυροσβέστες με μια γραμμή πυρός στο βάθος.

Ο καταστροφικός χαρακτήρας των πυρκαγιών προκαλεί επίσης απώλειες ζωών, συμπεριλαμβανομένης μιας 88χρονης γυναίκας στη Σικελία, η οποία πέθανε επειδή οι πυρκαγιές εμπόδισαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να μπορέσουν να την περιθάλψουν.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι στο Παλέρμο έχουν ζητήσει ιατρική βοήθεια για εισπνοή καπνού.

Την Τρίτη, οι φλόγες κατέκλυσαν το αεροδρόμιο του Παλέρμο, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει για λόγους ασφαλείας. Με θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 47 βαθμούς Κελσίου, η άσφαλτος έλιωνε.

Και ενώ η νότια Ιταλία καίγεται, σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τα βόρεια της χώρας.

Χαλάζι, ισχυροί άνεμοι και βροχή έχουν ταρακουνήσει το Μιλάνο, τη Βαρέζε και την Μπρέσια, προκαλώντας κατάρρευση δέντρων και πλημμύρες δρόμους. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές και βλάβες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ / Αθανάσιος Ρούντος

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα