Η οδηγία της Βρετανίας σε LGBTQ+ τουρίστες στην Ελλάδα – Η αναφορά στη Θεσσαλονίκη

Ποιες περιοχές αναφέρει ως πιο ασφαλείς

Parallaxi
η-οδηγία-της-βρετανίας-σε-lgbtq-τουρίστες-σ-821983
Parallaxi

Αν και τον Φλεβάρη ήρθε η νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα, περιστατικά που ακολούθησαν κινητοποίησαν το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας στο να προειδοποιήσει τους πολίτες της να προσέχουν, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, για ενδεχόμενες διακρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αν και ανέφερε την Αθήνα και νησιά όπως η Λέσβος, η Μύκονος και η Σκιάθος ως προορισμούς που καλοδέχονται ομόφυλα άτομα, το πρόσφατο περιστατικό στην πλατεία Αριστοτέλους, με την επίθεση στο ομόφυλο ζευγάρι από ομάδα ανηλίκων, “κρούει” τον κώδωνα του κινδύνου για τη Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο του euronews αναφέρει επίσης την θέση της χώρας σχετικά με τα τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά και περιοχές φιλικές προς την κοινότητα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τι αναφέρει το euronews για την Ελλάδα

Αναφορικά με την θέση της χώρας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το euronews αναφέρει:

“Η Ελλάδα κάνει μεγάλα βήματα στην αποδοχή των LGBTQ+, αφού απαγόρευσε τη λεγόμενη «θεραπεία μετατροπής» για ανηλίκους το 2022 και ψήφισε τον νόμο για τους γάμους ομοφυλόφιλων με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 176-76 τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός παραμένει διχασμένος στην πράξη.

Μόλις πέρασε η ψηφοφορία, ξέσπασαν διαδηλώσεις στη χώρα, με επικεφαλής την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Περίπου 1.500 άτομα βγήκαν στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας για να αντιταχθούν στην αλλαγή και δημοσκόπηση της ελληνικής εθνικής εφημερίδας Πρώτο Θέμα διαπίστωσε ότι μόνο το 55 τοις εκατό των Ελλήνων υποστηρίζει τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων. Ακόμα λιγότερα δικαιώματα υιοθεσίας από πίσω ομοφυλόφιλους.

Παρά την αντίθεση, στη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η Ελλάδα έγινε η μόνη χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη που το έκανε – προσχωρώντας σε άλλα 15 κράτη μέλη της ΕΕ και σε άλλα 35 έθνη σε όλο τον κόσμο”.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα