Διεθνή

Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από 2 δισ. δολάρια

Οι ελβετικές αρχές αναμένεται να αλλάξουν τη νομοθεσία της χώρας για να παρακάμψουν τη ψηφοφορία των μετόχων.

Parallaxi
η-ubs-συμφώνησε-να-αγοράσει-την-credit-suisse-για-περ-986211
Parallaxi

Στην εξαγορά του μετοχικού πακέτου της Credit Suisse με ποσό άνω των δύο δισ. δολαρίων συμφώνησε η UBS, σύμφωνα με τους Financial Times.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Ελβετίας επιμένει στον σχεδιασμό για μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse.

Mε βάση την ελβετική νομοθεσία, η UBS θα έπρεπε να δώσει στους μετόχους περιθώριο έξι εβδομάδων για να διαβουλευτούν πάνω σε οποιαδήποτε συμφωνία. Τρεις πηγές ανέφεραν στους FT ότι η UBS υπονόησε ότι θα χρησιμοποιηθούν έκτακτα μέτρα ώστε να παρακάμψει την παραπάνω υποχρέωση.

Η προσφορά του 1 δισ. που δεν έγινε δεκτή

Η προσφορά έγινε το πρωί της Κυριακής στην τιμή των 0,25 φράγκων η μετοχή για κάθε μετοχή έναντι 1,86 φράγκων που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής. . Η UBS επιμένει επίσης να υπάρξει πρόβλεψη ακύρωσης της συμφωνίας αν υπάρξει μια σημαντική αρνητική μεταβολή με άνοδο των spreads των CDS της κατά 100 μονάδες βάσης ή περισσότερο.

Μία συμφωνία ενορχηστρωμένη από την κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις έντονες αναταράξεις που έχει προκαλέσει η Credit Suisse στις αγορές. Η πιστωτική γραμμή που προσέφερε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας δεν στάθηκε αρκετή για να σταματήσει τους κλυδωνισμούς, καθώς η ανάκαμψη των μετοχών αποδείχθηκε προσωρινή μόνο.

Οι επαφές μεταξύ των δύο τραπεζών είναι περιορισμένες και η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η Finma έχουν επηρεάσει σημαντικά τους όρους της συμφωνίας, ανέφεραν οι πηγές.

Το Σάββατο το βράδυ το υπουργικό συμβούλιο της ελβετικής κυβέρνησης συγκλίθηκε στη Βέρνη για μια σειρά από παρουσιάσεις από κυβερνητικά στελέχη, την κεντρική τράπεζα, τη Finma και τραπεζικά στελέχη. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει έκτακτα μέτρα για να επιταχύνει την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS, σύμφωνα με τις πηγές.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα