Διεθνή

Ιαπωνία: Σεισμός 6,5 ρίχτερ ταρακούνησε τα νησιά Μπονίν

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ, δήλωσε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι από τον σεισμό

Parallaxi
ιαπωνία-σεισμός-65-ρίχτερ-ταρακούνησε-959433
Parallaxi

Σεισμός μεγέθους 6,5 ρίχτερ της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στα νησιά Μπονίν της Ιαπωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωλογικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USGS), η οποία εκδόθηκε το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ήταν σε βάθος 503 χιλιομέτρων (312,7 μίλια), σύμφωνα με το USGS. Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι από τον σεισμό, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.

Λίγα λόγια για τα νησιά Μπονίν

Οι νήσοι Ογκασαβάρα ή Μπονίν είναι νησιωτικό σύμπλεγμα 30 τροπικών νησιών περίπου 1.000 χιλιόμετρα νότια του Τόκυο. Διοικητικά ανήκουν στην Ιαπωνία. Το όνομα Μπονίν χρησιμοποιείται κυρίως από τους αγγλόγλωσσους (Bonin Islands) και είναι παραφορά της λέξης μπανίν που στα ιαπωνικά σημαίνει όχι άνθρωποι ή ακατοίκητος. Τα μόνα κατοικημένα νησιά του συμπλέγματος είναι το Τσιτσι-Τζίμα και το Χαχα-Τζίμα.

Οι νήσοι διοικητικά ανήκουν στο υπονομαρχιακό διαμέρισμα Ογκασαβάρα, το οποίο αποτελεί μέρος του νομαρχιακού διαμερίσματος του Τόκυο. Το υπονομαρχιακό διαμέρισμα περιλαμβάνει επίσης τις νήσους Βολκάνο, οι οποίες παραδοσιακά δεν ανήκουν στις νήσους Ογκασαβάρα. Ο σημερινός πληθυσμός των νήσων Ογκασαβάρα είναι περίπου 2.440 άτομα, 2.000 στο Τσιτσι-Τζίμα και 440 στο Χαχα-Τζίμα. Στο υπονομαρχιακό διαμέρισμα κατοικείται άλλο ένα νησί, η Ίβο Τζίμα, στην οποία διαμένει στρατιωτικό προσωπικό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα