Διεθνή

Ήχησαν ξανά οι σειρήνες στο Κίεβο

Mπαράζ ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων με τουλάχιστον δύο νεκρούς

Parallaxi
ήχησαν-ξανά-οι-σειρήνες-στο-κίεβο-939520
Parallaxi

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν και πάλι σήμερα, Δευτέρα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στο Κίεβο καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε ένα νέο μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων με τον κυβερνήτη του Κιέβου να απευθύνει έκκληση προς τους κατοίκους να κατευθυνθούν στα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί.

«Πύραυλοι έχουν ήδη εκτοξευτεί», δήλωσε ο Yuriy Ihnat, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας. Σύμφωνα με ανώτερο ουκρανό αξιωματούχο από τη νέες ρωσικές επιθέσεις τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν οι ρωσικοί πύραυλοι έπεσα πάνω σε κτίρια της Ζαπορίζια, καταστρέφοντας πολλά σπίτια.

Ο Κίρυλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιθέσεις, ανέφερε το Reuters.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου επισήμανε ότι η αεράμυνα λειτουργεί και πως ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ρωσικά βομβαρδιστικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδασ Guardian.

«Μην αγνοήσετε τον συναγερμό», είπε ο Andriy Yermak, επικεφαλής του προεδρικού επιτελείου της Ουκρανίας με τον κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στους σταθμούς του μετρό, οι οποίοι έχουν γεμόσει

Ένας από τους παρούχους ενέργειας ανέφερε ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί στη βόρεια περιοχή του Σούμι λόγω των τελευταίων επιθέσεων.

Πηγή: skai.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα