Διεθνή

Ηχητικό ντοκουμέντο τη στιγμή που καταρρέει η γέφυρα στη Βαλτιμόρη

Από τον ποταμό έχουν ανασυρθεί δύο σοροί ενώ αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι που θεωρούνται επίσης νεκροί.

Parallaxi
ηχητικό-ντοκουμέντο-τη-στιγμή-που-κατ-1138775
Parallaxi

Έξι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη όταν το φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε σε έναν πυλώνα της.

Από τον ποταμό έχουν ανασυρθεί δύο σοροί ενώ αγνοούνται ακόμα τέσσερις άνθρωποι που θεωρούνται επίσης νεκροί.

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ έδωσε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο της στιγμής που η μοιραία γέφυρα στη Βαλτιμόρη καταρρέει, μετά την πρόσκρουση του πλοίου.

Στο ηχητικό ακούγονται οι πανικόβλητοι υπάλληλοι να ανακοινώνουν στο κέντρο επικοινωνίας ότι η γέφυρα στον ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη έχει μόλις καταρρεύσει.

«Ένας από εσάς να πάει στη βόρεια πλευρά. Σταματήστε όλη την κίνηση στη γέφυρα» αναφέρεται στην αρχή του ηχητικού, που φέρνει στη δημοσιότητα το Skynews. «Πλησιάζει ένα πλοίο που έχει χάσει τον έλεγχο πλοήγησης. Οπότε μέχρι να διορθώσουν το πρόβλημα πρέπει να σταματήσουμε την κίνηση στη γέφυρα», ακούγεται από την πλευρά του κέντρου επικοινωνίας.

Ο ίδιος υπάλληλος κάνει νέα έκκληση για να κλείσει η γέφυρα και ζητά να ελεγχθεί ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα. «Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν είναι κανένας πάνω στη γέφυρα» ακούγεται να λέει.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται: «Κέντρο, η γέφυρα μόλις κατέρρευσε. Στείλτε, στείλτε τους όλους. Όλη η γέφυρα κατέρρευσε».

Ο υπάλληλος που είναι στην άλλη άκρη ρωτά: «Ξέρουμε αν είχε σταματήσει η κίνηση στη γέφυρα;» και ακολουθεί η απάντηση:

«Δεν μπορώ να πάω στην άλλη άκρη, όλη η γέφυρα έχει καταρρεύσει».

Το ηχητικό ντοκουμέντο:

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα