Διεθνή

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα που είχε καλέσει ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Την πυροβόλησε 4 φορές σε 3 δευτερόλεπτα.

Parallaxi
ηπα-αστυνομικός-σκότωσε-γυναίκα-που-ε-1100878
Parallaxi

Το τμήμα του σερίφη του Λος Άντζελες (LASD) έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα υλικό από κάμερες στολής ενός αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε την Niani Finlayson, 27 ετών, η οποία είχε καλέσει το 100 για βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Την πυροβόλησε 4 φορές σε 3 δευτερόλεπτα

Το υλικό από το περιστατικό δείχνει ότι ο αστυνομικός Ty Shelton πυροβόλησε την Finlayson τέσσερις φορές μέσα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα από την είσοδό του στο σπίτι της.

Η δολοφονία στο Λάνκαστερ, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της κομητείας του Λος Άντζελες, προκάλεσε εθνική κατακραυγή την περασμένη εβδομάδα, με τους ακτιβιστές των πολιτικών δικαιωμάτων να διερωτώνται γιατί οι βουλευτές δεν κατάφεραν να αποκλιμακώσουν τη σύγκρουση και αντ’ αυτού χρησιμοποίησαν θανατηφόρα βία εναντίον μιας γυναίκας που είχε ζητήσει τη βοήθειά τους και ήταν θύμα κακοποίησης.

Το LASD έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό υλικό από την κλήση στο 911, το οποίο κατέγραφε τον Finlayson να φωνάζει: «Δεν βγαίνει από το σπίτι μου … Δεν με αφήνει ήσυχη … Χρειάζομαι την αστυνομία εδώ αμέσως». Ακούστηκε να ουρλιάζει και να λέει επανειλημμένα στον άνδρα να φύγει από πάνω της. Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε ότι ο άνδρας ήταν ο πρώην φίλος της.

Το υλικό από τις κάμερες των αστυνομικών έδειξε ότι όταν έφτασαν έξω από το διαμέρισμα, άκουσαν μια γυναίκα να ουρλιάζει από μέσα. Όταν η Finlayson άνοιξε την πόρτα, η 9χρονη κόρη της στεκόταν δίπλα της και φάνηκε να λέει στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας την είχε χτυπήσει – φαινομενικά λέγοντας ότι την είχε «γρονθοκοπήσει» ή «σπρώξει», αν και το Τμήμα του Σερίφη παραμόρφωσε τη φωνή της κόρης και τα σχόλιά της δεν διακρίνονται καθαρά.

Η Finlayson εμφανίστηκε να κρατάει ένα κουζινομάχαιρο και φάνηκε να λέει ότι ο πρώην φίλος της τους είχε επιτεθεί, λέγοντας: «Είμαι έτοιμη να τον μαχαιρώσω επειδή» είχε βλάψει την κόρη της. Μια γυναίκα αστυνομικός μπήκε πρώτη στο σπίτι και η Finlayson και ο πρώην της μετακινήθηκαν στην απέναντι άκρη του δωματίου. Ο Shelton ακολούθησε μέσα λίγο αργότερα και πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον της Finlayson σχεδόν αμέσως μόλις μπήκε.

Ο Shelton πυροβόλησε κατά της Finlayson ενώ η κόρη της βρισκόταν κοντά. Η κόρη έτρεξε στην κουζίνα αφού έριξε τους πυροβολισμούς και η μητέρα της κατέρρευσε στο έδαφος. Η γυναίκα αστυνομικός ούρλιαζε: «Όχι, όχι, γιατί πυροβόλησες;»

Το LASD ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Finalyson μεταφέρθηκε αργότερα σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο πρώην της, τον οποίο η αστυνομία δεν κατονόμασε, προέβαλε «αντίσταση», δήλωσε το LASD, και συνελήφθη για κακοποίηση παιδιού και επίθεση εναντίον αστυνομικού, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Η οικογένεια της Finlayson δήλωσε ότι είχε τραυματίσει την ίδια και την κόρη της.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα