Ιράν: Σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στις τράπεζες της χώρας

Σοβαρές και εκτεταμένες διαταραχές στο τραπεζικό σύστημα της χώρας

Parallaxi
ιράν-σημειώθηκε-μια-από-τις-μεγαλύτερ-1196659
Parallaxi

Εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις στις τράπεζες της χώρας.

Όλα τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών παρέλυσαν. Σύμφωνα με το Iran International είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της χώρας.

H Κεντρική Τράπεζα του Ιράν και άλλες τράπεζες βρέθηκαν στο στόχαστρο της μεγάλης κυβερνοεπίθεσης την Τετάρτη (14/5)

Αποτέλεσμα ήταν σοβαρές και εκτεταμένες διαταραχές στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως μετέδωσε το Iran International.

Όλα τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών στο Ιράν παρέλυσαν μετά την κυβερνοεπίθεση, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κυβερνοεπίθεση αυτή ενδέχεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εκδηλωθεί κατά των ιρανικών κρατικών υποδομών.

Η Jerusalem Post μετέδωσε ότι κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης κλάπηκαν δεδομένα.

Πάντως, επί του παρόντος δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η επιβεβαίωση του συμβάντος από τις ιρανικές αρχές.

Πότε θα γίνει η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Πληθαίνουν εκ νέου τα δημοσιεύματα που φέρουν κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ισραήλ να εκτιμούν ότι το Ιράν θα θελήσει να επιτεθεί «σήμερα ή αύριο».

Οι διαπραγματεύσεις στην Ντόχα επανεκκινούν αύριο και κυβερνητικά στελέχη και αναλυτές έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι Ιρανοί δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνοδος. Θεωρούν πιθανό η επίθεση να πραγματοποιηθεί ακόμη και απόψε ή αύριο.

Τα μέσα ενημέρωσης που μεταφέρουν το σενάριο σημειώνουν ότι πρόκειται για εκτιμήσεις, και ότι πολλές άλλες τέτοιες διαψεύστηκαν στο παρελθόν.

Ωστόσο, η απόφαση της Χαμάς να απέχει από τις συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός και εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας αναζωπύρωσε αυτό το σενάριο.

Η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που αναμένεται να διεξαχθούν αύριο, 15 Αυγούστου, στο Κατάρ, χαμηλώνοντας τις προσδοκίες για επίτευξη εκεχειρίας.

Οι ΗΠΑ έχουν πει πως αναμένουν ότι οι έμμεσες συνομιλίες θα προχωρήσουν όπως έχει σχεδιαστεί στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, την Πέμπτη και πως μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είναι ακόμη δυνατή. Ωστόσο ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανέβαλε το ταξίδι στη Μέση Ανατολή που αναμενόταν να ξεκινήσει την Τρίτη.

Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως μόνο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός θα συγκρατούσε το Ιράν από μια άμεση ανταπόδοση στο Ισραήλ για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στο έδαφός του τον περασμένο μήνα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα