Διεθνή

Ιταλία: Σύλληψη 3 Παλαιστίνιων – Κατηγορούνται για τρομοκρατία

Κατηγορούνται για δημιουργία στρατιωτικής δομής που «αποσκοπούσε στην εκτέλεση πράξεων βίας για τρομοκρατικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων και κατά του κράτους του Ισραήλ»

Parallaxi
ιταλία-σύλληψη-3-παλαιστίνιων-κατηγο-976449
Parallaxi

Τρεις Παλαιστίνιοι πολίτες, κάτοικοι της πόλης Λ’ Άκουιλα στην περιφέρεια Αμπρούτσο, συνελήφθησαν “με την κατηγορία της σύμπραξης με σκοπό την τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς τρομοκρατίας ή της ανατροπής της δημοκρατικής τάξης”.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σημειώνει πως οι κατηγορίες αφορούν στη δημιουργία μιας στρατιωτικής επιχειρησιακής δομής με την ονομασία “Ομάδα ταχείας αντίδρασης – Ταξιαρχίες Tulkarem“, μια διάρθρωση των “Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Al-Aqsa” (που αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τρομοκρατική οργάνωση), η οποία αποσκοπούσε στην εκτέλεση πράξεων βίας για τρομοκρατικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων και κατά του κράτους του Ισραήλ“.

“Σύμφωνα με το κατηγορητήριο” ολοκληρώνει η La Repubblica, “οι συλληφθέντες ασκούσαν προσηλυτισμό και προπαγάνδα για την οργάνωση, σχεδιάζοντας επιθέσεις κατά πολιτικών και στρατιωτικών στόχων σε ξένο έδαφος. Η διαδικασία έκδοσης κατά των συλληφθέντων βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν αιτήματος των ισραηλινών αρχών, ενώπιον του Εφετείου της Λ’ Άκουιλα”.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα