Διεθνή

Καϊλή στη Liberation: «Είχα παραλύσει από τον φόβο μου»

Η πρώτη συνέντευξη της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη σύλληψή της.

Parallaxi
καϊλή-στη-liberation-είχα-παραλύσει-από-τον-φό-947654
Parallaxi

Για πρώτη φορά η Εύα Καϊλή μιλά για όσα συνέβησαν από τη σύλληψή της και δίνει την δική της εκδοχή για το σκάνδαλο του Qatargate. Η συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της στις Βρυξέλλες παρουσία των δικηγόρων της και η γαλλική εφημερίδα τη δημοσιεύει σήμερα.

Η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζόρτζι. “Είχα παραλύσει από τρόμο” τιτλοφορείται η συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει : “Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Ό,τι έχω πει ή κάνει είναι δημόσιο, ιδίως για το Κατάρ, και δεν έχω καμία δυνατότητα να επηρεάσω οτιδήποτε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Αλλά πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε ότι ο σύζυγός της, ο οποίος δεν ζει πλέον μαζί της, έκρυβε περισσότερα από 600.000 ευρώ σε δύο μικρά χρηματοκιβώτια στο γραφείο του και στο υπνοδωμάτιο της κόρης του;

«Τον εμπιστευόμουν απόλυτα. Έχω βρεθεί σε σχέσεις όπου δεν εμπιστευόμασταν ο ένας τον άλλον και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν έχω δει ποτέ αυτά τα χρήματα, έτσι είναι τα πράγματα».

Πηγή: in.gr
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα