Διεθνή

Κάπνισμα στο Μιλάνο τουλάχιστον 10 μ. μακριά από μη καπνιστές

Tο προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες αρχίζει από τα 40 ευρώ και φθάνει τα 240.

Parallaxi
κάπνισμα-στο-μιλάνο-τουλάχιστον-10-μ-μα-556421
Parallaxi

Δυσκολεύονται οι Μιλανέζοι να συμμορφωθούν με τους νέους περιορισμούς στο κάπνισμα που ισχύουν στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας και απαγορεύουν σε όσους καπνίζουν σε ανοικτούς χώρους να πλησιάζουν σε λιγότερο απο 10 μέτρα μη καπνιστές, ακόμη και σε χώρους όπως οι στάσεις του λεωφορείου.

Τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν τον Νοέμβριο και τέθηκαν την Τρίτη σε ισχύ, τόσο στο Μιλάνο όσο και στο Τρέντο και άλλες περιοχές της Ιταλίας, αποτελούν το επόμενο βήμα ενόψει της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου του 2025, τουλάχιστον στο Μιλάνο.

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε πάρκα, γήπεδα, στάσεις λεωφορείων και… νεκροταφεία σε ακτίνα 10 μέτρων από όποιον δεν καπνίζει έχει σκοπό τόσο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας όσο και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο του Μιλάνου που κατά τον δήμαρχο της πόλης Μπέπε Σάλα έχει κηρύξει τον πόλεμο στο κάπνισμα.

Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι του Μιλάνου, που εδώ και 10 μήνες υποφέρει ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού, αισθάνονται ότι είναι αδύνατο να τηρηθούν τέτοιες αποστάσεις, ενώ μιλώντας στο Euronews ορισμένοι είπαν ότι με μερικά τσιγάρα λιγότερα δε μειώνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Άλλοι, πάλι, βλέπουν το μέτρο αυτό ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ολική απαγόρευση του καπνίσματος, όμως ζητούν σχετικές επιγραφές σε ιταλικά και αγγλικά καθώς και αστυνόμευση.

Tο προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες αρχίζει από τα 40 ευρώ και φθάνει τα 240, αλλά ακόμη υπάρχει περίοδος χάριτος.

Πηγή: kathimerini.gr

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα