Διεθνή

Καθολικοί διαδήλωσαν έξω από την πρεμιέρα ταινίας του Βερχόφεν στο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

«Για ποιο λόγο προσβάλλετε αδιάκοπα τον Ιησού;», αναγραφόταν σε πλακάτ διαδηλωτών - Η αντίδραση των διοργανωτών.

Parallaxi
καθολικοί-διαδήλωσαν-έξω-από-την-πρεμ-822951
Parallaxi

Η πρεμιέρα της ταινίας «Benedetta» του Πολ Βερχόβεν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης την Κυριακή, μόνο «ήσυχη» δε μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Το βιογραφικό δράμα, με πρωταγωνίστρια τη Βιρτζίνι Εφίρα, αφηγείται την ιστορία μιας μοναχής του 17ου αιώνα που ερωτεύεται μια άλλη καλόγρια. Η πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών εντυπωσίασε το κοινό, που όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους χειροκροτούσε όρθιο επί πέντε λεπτά. Ήταν μια από τις πλέον πολυσυζητημένες ταινίες του φεστιβάλ.

Αλλά μια ομάδα διαδηλωτών από την Αμερικανική Εταιρεία για την Προστασία της Παράδοσης, της Οικογένειας και της Ιδιοκτησίας δεν είχε την ίδια άποψη. Κατά την πρεμιέρα στις ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του NYFF Alice Tully Hall με πλακάτ που αποκαλούσαν την ταινία «βλάσφημη».

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, δεν φάνηκε να ανησυχούν, καθώς επέλεξαν να προωθήσουν την ταινία αναρτώντας φωτογραφία των διαδηλωτών και συνοδεύοντάς τη με την ώρα προβολής.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βλάσφημη λεσβιακή ταινία Benedetta που προσβάλλει την ιερότητα των καθολικών μοναχών», έγραφε ένα πλακάτ.

«Για ποιο λόγο προσβάλλετε αδιάκοπα τον Ιησού;», αναρωτιόταν ένα άλλο.

Οι παρευρισκόμενοι στο NYFF δημοσίευσαν επίσης φωτογραφίες και βίντεο της διαμαρτυρίας στα κοινωνικά μέσα, επισημαίνοντας πώς θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετική διαφήμιση για την ταινία.

Μέχρι στιγμής, το Benedetta έχει αποσπάσει θετικά σχόλια και από κριτικούς κινηματογράφου, αν και έχει σχολιαστεί και ο ιδιαίτερα σεξουαλικός – σχεδόν «πορνογραφικός» – χαρακτήρας ορισμένων σκηνών.

Με πληροφορίες από Variety

Δείτε επίσης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα