Διεθνή

Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία ο γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης

Οι Αρχές τον συνέλαβαν σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο.

Parallaxi
κατηγορούμενος-για-ενδοοικογενειακή-787523
Parallaxi

Συνελήφθη σε ένα πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο ως ύποπτος για ενδοοικογενειακή βία ο Ραφαέλ Ντουπόν-Μορετί, γιος του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντουπόν-Μορετί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ραφαέλ συνελήφθη από την αστυνομία την Παρασκευή (27/01) στο χειμερινό θέρετρο Κουρσεβέλ των Άλπεων μετά από ανάκριση για πρώτη φορά την Πέμπτη (26/01), ενώ τώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής στη Σαβοΐα για φερόμενη βία κατά της συντρόφου του.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντουπόν-Μορετί δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ως πατέρας, είμαι συντετριμμένος. Οι σκέψεις μου είναι στο θύμα. Οποιαδήποτε βία, όποια και αν είναι, είναι απαράδεκτη. Ως υπουργός δεν δίστασα να αγωνιστώ ενάντια της βίας κατά των γυναικών και να μιλήσω γι’ αυτό. Ως πολίτης, ζητώ να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου. Το δικαστικό σύστημα πρέπει τώρα να κάνει τη δουλειά του».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο γιος του, Ραφαέλ, κατηγορείται από την σύντροφό του (ή πρώην σύντροφό του, παραμένει αδιευκρίνιστο) για κλωτσιές και γροθιές που έλαβαν χώρα την Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λίγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα, όπου παραμένει μέχρι να αποφασίσει η Εισαγγελία για τη συνέχεια.

Ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες στον γιο του υπουργού, είναι υπό δικαστικό έλεγχο (προϋποθέσεις/όροι για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του).

πηγή – news247

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα