Διεθνή

Κίνα: 75 κροκόδειλοι το “έσκασαν” από εκτροφείο και κάνουν βόλτες σε πόλη

Δύσκολο να εντοπιστούν όλοι οι κροκόδειλοι ως τώρα, κρύβονται σε λίμνη της περιοχής

Parallaxi
κίνα-75-κροκόδειλοι-το-έσκασαν-από-εκ-1056139
Parallaxi

Περισσότεροι από 70 κροκόδειλοι κατάφεραν να διαφύγουν από εκτροφείο σε πόλη της νότιας Κίνας, την ώρα που μαίνονταν τρομακτικές πλημμύρες. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ οι τοπικές αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρις ότου εντοπιστούν τα σαρκοβόρα ερπετά.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών 69 ενήλικοι κροκόδειλοι και άλλοι έξι μικρότερης ηλικίας κατάφεραν να διαφύγουν από το εκτροφείο.

Στο μεταξύ σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα κινεζικά social media φαίνονται μερικοί από τους κροκόδειλους να κρύβονται πίσω από μια πινακίδα κοντά σε έναν εντελώς βυθισμένο δρόμο. Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών με κράνη και φωσφοριζέ γιλέκα διακρίνονται σε βάρκες να χτενίζουν μια περιοχή για τα ερπετά.

Κάποιοι από τους κροκόδειλους συνελήφθησαν, αλλά άλλοι κατέφυγαν σε μία βαθιά λίμνη και γι’ αυτό και είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να πιαστούν. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί κατοίκων από τους κροκόδειλους, αλλά αρκετοί αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις. Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους δύο άνθρωποι.

Πηγή: protothema

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα