Διεθνή

Κλείνει το περιοδικό National Geographic και απολύει τους τελευταίους συντάκτες του

Έπεσε «θύμα» της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων

Parallaxi
κλείνει-το-περιοδικό-national-geographic-και-απολύει-τ-1026578
Parallaxi

Το θρυλικό περιοδικό National Geographic, σαν ένα από τα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση – πράγμα που αποτελούσε μέρος της θεματολογίας του – σημείωσε πτώση και παλεύει για επιβίωση μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό εκδοτικό οικοσύστημα.

Το περιοδικό που ήταν γνωστό για το λεπτομερές περιεχόμενό του σχετικά με τη φύση, την επιστήμη και τις εμβληματικές φωτογραφίες έπεσε «θύμα» της ραγδαίας ανάπτυξης των ψηφιακών μέσων και σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, δεν θα πωλείται πλέον στα αμερικανικά περίπτερα τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως απολύονται και οι τελευταίοι δημοσιογράφοι του. Συγκεκριμένα, συνολικά 19 στελέχη της σύνταξης επηρεάστηκαν από τις απολύσεις, ανέφερε το τοπικό μέσο, ενώ αρκετοί υπάλληλοι επιβεβαίωσαν την είδηση ​​στο Twitter.

Ως μέρος των μέτρων μείωσης του κόστους που θεσπίστηκαν από τη μητρική εταιρεία της έκδοσης, Disney, το περιοδικό, με το αξέχαστο κίτρινο περίγραμμα, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο στα περίπτερα στις ΗΠΑ από το επόμενο έτος, ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους απολυμένους υπαλλήλους, το περιοδικό έκανε περικοπές στα συμβόλαια με φωτογράφους, οι οποίοι μέχρι πρότινος περνούσαν μήνες στα κατά καιρούς στον τομέα παραγωγής των εμβληματικών εικόνων της έκδοσης, εκ των οποίων κάποιες έμελλε να μείνουν στην ιστορία.

«Ήμουν τόσο τυχερός. Έπιασα δουλειά με απίστευτους δημοσιογράφους και έγραψα σημαντικές, παγκόσμιες ιστορίες. Ήταν τιμή», έγραψε στο Twitter ο Craig Welch , ένας από τους πρώην ανώτερους συγγραφείς του National Geographic.

Ο δημοσιογράφος Doug Main ανέφερε με δική του ανάρτηση στο Twitter: «Το National Geographic απολύει τους συγγραφείς του προσωπικού του, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Το μελλοντικό συντακτικό έργο του οργανισμού θα γίνεται από ανεξάρτητους συγγραφείς και τους λίγους συντάκτες που παραμένουν στο προσωπικό, ανέφερε η Post. Ωστόσο, το National Geographic δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ότι ορισμένοι συγγραφείς θα παραμείνουν στο προσωπικό.

«Οι αλλαγές προσωπικού δεν θα αλλάξουν την ικανότητά μας να κάνουμε αυτή τη δουλειά, αλλά μάλλον θα μας δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία να λέμε διαφορετικές ιστορίες και να συναντάμε το κοινό μας όπου βρίσκονται στις πολλές πλατφόρμες μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα. «Οποιοσδήποτε υπαινιγμός ότι οι πρόσφατες αλλαγές θα επηρεάσουν αρνητικά το περιοδικό ή την ποιότητα της αφήγησης μας, είναι απλώς εσφαλμένος».

Ο Guardian αναφέρει ότι το National Geographic δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Εν τω μεταξύ, η είδηση ​​έρχεται εν μέσω μιας σειράς μεγάλων απολύσεων που έχουν κλονίσει τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους μήνες.

Στα τέλη Νοεμβρίου, το CNN άρχισε να απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους σε διάφορους τομείς της εταιρείας. Αυτός ήταν ο δεύτερος γύρος απολύσεων που διεξήγαγε η εταιρεία πέρυσι, αφού διέκοψε την πλατφόρμα ροής CNN+ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις τρεις εβδομάδες μετά το ντεμπούτο της, επηρεάζοντας 350 υπαλλήλους.

πηγη ieidiseis

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα