Κολομβία: Δεκάδες οι νεκροί ύστερα από κατολίσθηση

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν είναι παιδιά, ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Parallaxi
κολομβία-δεκάδες-οι-νεκροί-ύστερα-από-1105991
Parallaxi

Τουλάχιστον 33 άτομα σκοτώθηκαν σε κατολίσθηση η οποία προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις στη βορειοδυτική Κολομβία, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο η κυβέρνηση.

«Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε αυτή την καταστροφή που σημειώθηκε σε μια κοινότητα αυτοχθόνων είναι παιδιά», ανέφερε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φράνσια Μάρκες.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτύπωσαν τη στιγμή κατά την οποία ένα μεγάλο κομμάτι γης αποκολλήθηκε από ένα βουνό και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που κινούνταν στον πλημμυρισμένο δρόμο ακριβώς από κάτω.

Ο δρόμος που συνδέει το Μεντεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, με το Κουίμπντο, έκλεισε προσωρινά αφού υπέστη ζημιές από πολλές κατολισθήσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος της κυβερνήσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 30 άνθρωποι είχαν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δεσμεύτηκε να παρέχει «όλη τη διαθέσιμη βοήθεια στην επαρχία Τσόκο για αυτή τη φρικτή τραγωδία».

Περίπου 50 στρατιώτες έφτασαν επίσης στο σημείο για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα