Διεθνή

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων στη Γαλλία μετά την άρση των περιορισμών

Το τελευταίο επταήμερο κατά 36%

Parallaxi
κορονοϊός-αύξηση-κρουσμάτων-στη-γαλλ-897867
Parallaxi

Οι Γάλλοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας. Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού καταργήθηκε σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και κινηματογράφοι.

Το τελευταίο επταήμερο ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 36% σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν η κυβέρνηση ήρε τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Η Γαλλία ανέφερε την Κυριακή 81.283 κρούσματα κοροναϊού, αριθμός που ανέβασε τον κυλιόμενο μέσο όρου επταημέρου στα 89.002 κρούσματα, συγκριτικά με τον μέσο όρο των 60.000 θετικών τεστ μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο αριθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Φεβρουαρίου, αναφέρει το Reuters.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα επιδιώξει την επανεκλογή του στις 10 Απριλίου, αποφάσισε να άρει τα περισσότερα μέτρα κατά της Covid-19 στις 14 Μαρτίου, επικαλούμενη θετικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες υγείας. Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού καταργήθηκε σε επιχειρήσεις όπως μπαρ και κινηματογράφοι.

Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, βασικός δείκτης για τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μειώθηκαν κατά μόνο 1,7% σε μια εβδομάδα, η μικρότερη πτώση από τις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία ίσως σηματοδοτεί αντιστροφή της πτωτικής τάσης.

Η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα έντονη στην Αλσατία, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο στην αρχή της πανδημίας, όπου καταγράφονται πολύ πάνω από 1.000 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα