Διεθνή

Κορυφαίος ζωολόγος βασάνισε και κακοποιούσε σεξουαλικά 42 σκύλους- Οι 39 πέθαναν

Δήλωσε ένοχος για τις 60 κατηγορίες που αντιμετώπιζε

Parallaxi
κορυφαίος-ζωολόγος-βασάνισε-και-κακο-972660
Parallaxi

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση γνωστού ζωολόγου, ο οποίος βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες σκύλους, από τους οποίους οι περισσότεροι πέθαναν.

Οι λεπτομέρειες από τα φριχτά εγκλήματα του Άνταμ Μπράιτον σε βάρος σκύλων ήταν τόσο σοκαριστικές, που ο δικαστής προειδοποίησε τους παριστάμενους στην αίθουσα του δικαστηρίου και τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Ο 51χρονος, γνωστός ως ειδικός για τους κροκόδειλους και πρώην ακαδημαϊκός, δήλωσε ένοχος για τις 60 κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Οι 56 από αυτές αφορούσαν την κακοποίηση ζώων και οι άλλες τέσσερις την κατοχή υλικού παιδικής κακοποίησης.

Επί χρόνια, ο Άνταμ Μπράιτον βασάνιζε και κακοποιούσε σεξουαλικά σκύλους, ενώ βιντεοσκοπούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν σε δικαστήριο της Αυστραλίας όπου κάθισε στο εδώλιο.

Στη συνέχεια, ανέβαζε στο διαδίκτυο αυτά τα φριχτά βίντεο, χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα. Ένα από αυτά τα βίντεο εστάλη στην αστυνομία, κάτι που οδήγησε στη σύλληψη του Μπράιτον τον περασμένο Απρίλιο.

Από τους 42 σκύλους που κακοποίησε τους 18 μήνες μέχρι τη σύλληψή του, οι 39 πέθαναν.

«Σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τους σκύλους

Ο Άνταμ Μπράιτον είχε «σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον» για τα ζώα τουλάχιστον από το 2014, ανέφεραν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο.

Ο 51χρονος δεν κακοποιούσε μόνο τους δικούς του σκύλους, καθώς έπειθε άλλους να του δώσουν τα κατοικίδιά τους. Μέσω πλατφόρμας, έβρισκε ανθρώπους που- συχνά απρόθυμα- του έδιναν τους σκύλους τους, λόγω ταξιδιών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αν εκείνοι επικοινωνούσαν μαζί του, για να μάθουν τι κάνουν τα ζώα, τους έλεγε ψέματα και τους έστελνε παλιές φωτογραφίες.

Στην πραγματικότητα, κακοποιούσε τα ζώα μέσα σε ένα κοντέινερ, στο οποίο είχε εγκαταστήσει εξοπλισμό για βιντεοσκόπηση. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, το αποκαλούσε «δωμάτιο των βασανιστηρίων».

Την ώρα που ο εισαγγελέας ήταν έτοιμος να διαβάσει τα στοιχεία για τις κατηγορίες, ο δικαστής Μάικλ Γκραντ κάλεσε τα μέλη της ασφάλειας, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και άλλους που βρίσκονταν στο ακροατήριο να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

«Περιέχουν υλικό που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως αποκρουστικές και διεστραμμένες πράξεις βαναυσότητας που είναι τόσο ενοχλητικές, που μπορούν να προκαλέσουν νευρικό σοκ», είπε ο δικαστής.

Ο Άνταμ Μπράιτον θεωρείται κορυφαίος ζωολόγος και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με παραγωγές του BBC και του National Geographic. Παραμένει υπό κράτηση από τη στιγμή που συνελήφθη και τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθεί η ποινή του.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα