Διεθνή

Κορυφώνεται η ένταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: 5 νεκροί και 80 τραυματίες από τις επιχειρήσεις των Αζέρων

Αιχμές από τη Γερμανία για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν

Parallaxi
κορυφώνεται-η-ένταση-στο-ναγκόρνο-καρ-1059087
Parallaxi

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως υποστηρίζουν σε μια ανάρτηση στο Facebook οι αυτονομιστικές αρχές αυτής της περιοχής, οι κάτοικοι της οποίας είναι, στην πλειονότητά τους, αρμενικής καταγωγής.

Οι 15 από τους τραυματίες ήταν άμαχοι, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών του Καραμπάχ.

  • Γερμανία: Το Αζερμπαϊτζάν δεν τήρησε την υπόσχεσή του να απόσχει από στρατωτικές ενέργειες, δηλώνει η ΥΠΕΞ Αν. Μπέρμποκ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα ότι θα έχει συνομιλίες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για την απόφαση του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Νωρίτερα, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, η Μπέρμποκ είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει να μην προσφύγει σε στρατιωτικά μέτρα και προέτρεψε το Μπακού να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε αυτήν την επιχείρηση, μια ενέργεια που θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος ενός ακόμη πολέμου στην περιοχή του Καυκάσου, υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαία ώστε να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και να εκδιωχθούν οι αρμενικές στρατιωτικές ομάδες.

«Η υπόσχεση του Μπακού να απόσχει από στρατιωτικές ενέργειες δεν τηρήθηκε. Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να σταματήσει αμέσως τους βομβαρδισμούς και να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις», είπε η Μπέρμποκ.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα