Διεθνή

Liberation: Η πρόεδρος της Κομισιόν, πήρε αύξηση 4.500 ευρώ το μήνα

Δείτε πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ θα εισπράττει κάθε μήνα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα – Τι λένε από την Επιτροπή  

Parallaxi
liberation-η-πρόεδρος-της-κομισιόν-πήρε-αύξηση-4-466960
Parallaxi

Ο μισθός της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 4.500 ευρώ το μήνα ως τη λήξη της θητείας της  Επιτροπής , πριν τις ευρωεκλογές του 2024, γράφει η Liberation.

Σύμφωνα με τον πολύ γνωστό ανταποκριτή της γαλλικής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρμέρ, από τα 29.205 ευρώ καθαρά, που εισέπραττε τον μήνα η φον ντερ Λάιεν το 2022 , θα δει τον καθαρό μισθό της να αυξάνεται στα 33.747 ευρώ.

Η «Liberation» βασίζει τους υπολογισμούς της στην αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών για όλους τους υπαλλήλους των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.Ο  επικεφαλής του γραφείου της Κομισιόν στο Παρίσι, με ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτηρίζει ωστόσο την αναφορά  της Liberation ως «ψευδή» και «παραπλανητική». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, η φον ντερ Λάιεν όπως όλοι οι υπάλληλοι των ευρωπαϊκων θεσμών, θα πάρει αύξηση μόνο 1,7%

Η Liberation στηρίζει όμως τον ανταποκριτή της και γράφει πώς δεν είναι  η πρώτη φορά που η Επιτροπή κατηγορεί τον δημοσιογράφο της για «παραπληροφόρηση». Ο ίδιος ο Ζαν Κατρμέρ γράφει επίσης ότι αγανάκτησε «με τις χλιδάτες αυξήσεις που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα μέλη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αλλά και οι άσεμνοι μισθοί τους». Σύμφωνα με τον Κατρμέρ, «η αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή για το 2022 και το 2023, σε διάστημα δύο ετών επομένως,  φτάνει το 13%. Μια εκτίμηση, αφού δεν θα γνωρίζουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2024, ποιο θα είναι το τελικό ποσοστό που θα εφαρμοστεί αναδρομικά για το έτος 2023».

Οι  αποδοχές των υπαλλήλων  της ΕΕ αυξάνονται  βάσει μιας φόρμουλας που περιλαμβάνει την εξέλιξη των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε 10  χώρες της ΕΕ καθώς και τον ρυθμό πληθωρισμού στις Βρυξέλλες και την πόλη του Λουξεμβούργου. Για το 2022, η Επιτροπή υπολόγισε αύξηση μισθών κατά 7%.Για φέτος, προβλέπει αύξηση 4,4%. Συνολικά δηλαδή, μια αύξηση 11,4%  από το 2022. Επιπλέον, υπάρχει ένα  3,4%,που  εκτιμά η Επιτροπή για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

πηγή naftemporiki

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα