Διεθνή

Λιβύη: Τραυματίστηκαν σε τροχαίο μέλη της ελληνικής αποστολής

Οι πρώτες πληροφορίες

Parallaxi
λιβύη-τραυματίστηκαν-σε-τροχαίο-μέλη-1057233
Parallaxi

Σε ετοιμότητα το ΥΕΘΑ της χώρας μας μετά την είδηση ότι τραυματίστηκαν μέλη Ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή της χώρας αποτελούμενη από γιατρούς και ενώ βρισκόταν στη Λιβύη ενεπλάκη σε τροχαίο.

Από το τροχαίο είναι άγνωστο -για την ώρα- πόσα άτομα τραυματίστηκαν, πηγές ωστόσο του ΥΕΘΑ αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός.

Ωστόσο, δόθηκε εντολή να φύγει και δεύτερο C-130 και να βρεθεί στη Λιβύη για την όποια επιπλέον βοήθεια χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ, «αναχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, κατόπιν εντολών της Ηγεσίας με διαταγή του ΓΕΕΘΑ, Αεροσκάφος (Α/Φ) C-130 από την Αεροπορική Βάση Ελευσίνας με προορισμό το αεροδρόμιο El Beida la Abraq της πόλης Bayda.

Στην αποστολή των ΕΔ στην Λιβύη, συμμετέχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), καθώς και υγειονομικό προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να παρέχει Α΄ Βοήθειες και υγειονομική κάλυψη Πεδίου Μάχης και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Επιπλέον του προαναφερόμενου προσωπικού το οποίο πρόκειται να παρέχει την απαιτούμενη υγειονομική υποστήριξη καθόλη την διάρκεια της αποστολής, η συνδρομή των ΕΔ συνίσταται και στην διάθεση 2 τόνων εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης, και 1 τόνου φαρμακευτικού υλικού. Την διαδικασία αναχώρησης της αποστολής επέβλεψε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να συνδράμουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία «DANIEL» στην Χώρα μας, αλλά συγχρόνως συμπαρίστανται και συντρέχουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης που επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την ίδια φυσική καταστροφή.

Πηγή: ieidiseis

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα