Διεθνή

Λονδίνο: Νεκρός άνδρας που έπεσε από την οροφή του Tate Modern

Οι επισκέπτες που ήταν τη στιγμή του συμβάντος μέσα στο μουσείo, κλήθηκαν να εκκενώσουν το κτίριο.

Parallaxi
λονδίνο-νεκρός-άνδρας-που-έπεσε-από-τη-1114578
Parallaxi

Ένας άντρας σκοτώθηκε πέφτοντας από την οροφή του μουσείου Tate Modern στο Λονδίνο, παρουσία αρκετού κόσμου από κάτω.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία έφτασε περίπου στις 10:45 π.μ. την Παρασκευή δήλωσε ότι ο άνδρας πέθανε επιτόπου.

Λίγα λεπτά αργότερα δεκάδες τουρίστες και μαθητές έφτασαν στο εμβληματικό μουσείου σύγχρονης τέχνης για να βρουν όλες τις εισόδους κλειστές και τα ρολά κατεβασμένα.

Το μουσείο με τη σειρά του ανακοίνωσε στους επισκέπτες ότι θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της ημέρας λόγω του περιστατικού.

«Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε ότι ένα μέλος του κοινού απεβίωσε σήμερα το πρωί στo Tate Modern» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το γεγονός ως ύποπτο, αλλά έχουμε κλείσει την γκαλερί για όλη την ημέρα ως ένδειξη σεβασμού. Όλες μας οι σκέψεις είναι με την οικογένεια και τους φίλους του ατόμου αυτή τη στιγμή» καταλήγει.

Οι επισκέπτες που ήταν τη στιγμή του συμβάντος μέσα στο μουσείο και κλήθηκαν να εκκενώσουν περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιος δημοσίευσε μια φωτογραφία με πολλά ασθενοφόρα σταθμευμένα έξω και διερωτήθηκε τι συνέβη αφού τους είπαν να φύγουν.

Το Tate Modern είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Η γκαλερί που άνοιξε το 2000 είναι χτισμένη μέσα στον εγκαταλελειμμένο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Bankside και προσέλκυσε σχεδόν 4 εκατομμύρια επισκέπτες το 2022.

Στεγάζει εμβληματικούς καλλιτέχνες όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Τζάκσον Πόλοκ και ο Άντι Γουόρχολ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα