Διεθνή

Λονδίνο: Σέρβιρε σφηνάκια τεκίλας με καυστική σόδα

Τι ποινή επιβλήθηκε;

Parallaxi
λονδίνο-σέρβιρε-σφηνάκια-τεκίλας-με-κ-976744
Parallaxi

Ένας barman σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Λονδίνο σέρβιρε σφηνάκια τεκίλας με καυστική σόδα αντί για άλατι, με αποτέλεσμα τέσσερις από τους πελάτες του να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, πρόκειται για το Tiger Tiger, στο Haymarket που βρίσκεται στο κεντρικό Λονδίνο, στο οποίο επιβλήθηκε από το δικαστήριο πρόστιμο ύψους 120,000 λιρών.

Το λάθος του barman

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως το περιστατικό συνέβη στις 7 Δεκεμβρίου 2021, όταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων παρήγγειλε και κατανάλωσε σφηνάκια τεκίλας- τα οποία συχνά σερβίρονται με αλάτι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο barman κατά λάθος, αντί αυτού, χρησιμοποίησε καυστική σόδα ή αλλιώς υδροξείδιο του νατρίου.

Το λάθος συνέβη ως εξής: ο barman ετοίμαζε τα σφηνάκια και καθώς το έκανε, συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε αλάτι για να τα συνοδεύσει. Έτσι, σε ένα σκοτεινό σημείο το μπαρ, πήρε από ένα μεγάλο δοχείο που βρισκόταν σε ένα ράφι αυτό που πίστευε ότι ήταν αλάτι. Οι πελάτες που το κατανάλωσαν αμέσως άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία και κλήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ο μπάρμαν δοκίμασε ο ίδιος την ουσία, η οποία του έκαψε το στόμα και τη γλώσσα.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στον τόπο του συμβάντος βρήκαν ένα λευκό δοχείο με ετικέτα καυστικής σόδας. Όταν εξετάστηκε, διαπιστώθηκε ότι η ουσία είχε pH 13, γεγονός που την καθιστά έντονα αλκαλική.

Ο δημοτικός σύμβουλος Aicha Less, αναπληρωτής επικεφαλής και μέλος του υπουργικού συμβουλίου για τις κοινότητες, τη δημόσια προστασία και την αδειοδότηση, δήλωσε: “Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης δείχνουν έλλειψη προσοχής και κατάλληλης διαδικασίας για το χειρισμό τοξικών χημικών καθαρισμού. Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι η παράβλεψη βασικών μέτρων ασφαλείας μπορεί να έχει σοβαρότατες συνέπειες.

Ελπίζουμε το πρόστιμο που επιδικάστηκε στο δικαστήριο, να λειτουργήσει για όλες τις επιχειρήσεις ως προειδοποίηση, αποτρέποντας να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο”.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα