Διεθνή

Λονδίνο: Βίντεο από την επίθεση με χημικά – Αυτός είναι ο 35χρονος δράστης

Μια μητέρα και η τρίχρονη κόρη της, μαζί με την άλλη κόρη της, ηλικίας οκτώ ετών, παραμένουν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση - Δείτε βίντεο

Parallaxi
λονδίνο-βίντεο-από-την-επίθεση-με-χημι-1113684
Parallaxi

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βρετανία μετά από επίθεση με χημικά, κατά την οποία ένας 35χρονος στόχευσε με κάποιο καυστικό υγρό μία μητέρα και τις δύο κόρες της, με την αστυνομία να έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Κλάφαμ Κόμον στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης. Μια 31χρονη μητέρα και η τρίχρονη κόρη της, μαζί με την άλλη κόρη της, ηλικίας οκτώ ετών, παραμένουν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με την αστυνομία η μητέρα και το μικρότερο παιδί ενδέχεται να έχουν υποστεί τραύματα που θα τους αλλάξουν τη ζωή τους. Επίσης πιστεύεται ότι ο ύποπτος ήταν γνωστός στη γυναίκα με την επίθεση να περιγράφεται ως «στοχευμένη».

Μάλιστα μετά το περιστατικό εκτός από την αστυνομία και περίοικοι που άκουσαν τη φασαρία και τη γυναίκα να ουρλιάζει άρχισαν να κυνηγούν τον 35χρονο, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο με αυτοκίνητο, αλλά συγκρούστηκε με άλλο όχημα και στη συνέχεια διέφυγε πεζός.

Συνολικά 12 άτομα τραυματίστηκαν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας και των δύο παιδιών της, καθώς και πέντε αστυνομικών που τραυματίστηκαν αφού κλήθηκαν να επέμβουν.

«Άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει: ‘Τα μάτια μου, τα μάτια μου, πού είναι τα παιδιά μου;’»

Ακόμα τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες δύο ηλικίας 30 ετών και μία 50 ετών όταν πήγαν να βοηθήσουν τη γυναίκα και τα δύο παιδιά της. Όλες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα.

Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών που επίσης βοήθησε αρνήθηκε τη νοσοκομειακή περίθαλψη για τα ελαφρά τραύματα που υπέστη.

Ποιος είναι ο δράστης

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου και σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για τον 35χρονο Αμπντούλ Σοκούρ Εζέντι, από το Νιούκαστλ, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στη δεξιά πλευρά του προσώπου του.

Μάλιστα ο επιθεωρητής, Γκάμπριελ Κάμερον προέτρεψε τους πολίτες να μην πλησιάσουν τον ύποπτο. Για τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος τελευταία φορά εθεάθη στην Caledonian Road στο βόρειο Λονδίνο νωρίτερα σήμερα, (Πέμπτη, 1/2) έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ πιστεύεται πως θα μπορούσε να κινείται προς την περιοχή της Νορθουμβρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Εζέντι πιστεύεται ότι ταξίδεψε από το Νιούκαστλ την ημέρα της επίθεσης και μπορεί να επιστρέφει. Ένα αυτοκίνητο που συμμετείχε στην επίθεση ανήκε στον 35χρονο.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η ουσία που χρησιμοποίησε ο Εζέντι. Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τη φύση της, με τους μάρτυρες που πήγαν να βοηθήσουν να περιγράφουν μια αίσθηση καψίματος αφού ήρθαν σε επαφή με τα πρώτα θύματα.

Η αστυνομία ανέφερε αρχικά ότι η ουσία ήταν «διαβρωτική», ενώ αργότερα πρόσθεσε ότι είχε αναγνωριστεί ως «αλκαλική». Όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρχαν περαιτέρω πληροφορίες, ο Κάμερον δήλωσε ότι η αστυνομία δεν ήταν ακόμη σίγουρος για το τι ακριβώς ήταν ή από πού προήλθε.

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης διακρίνεται ένας άνδρας να τρέχει γύρω από ένα αυτοκίνητο προτού μπει στη θέση του οδηγού, με μια γυναίκα και ένα παιδί μπροστά από το όχημα να έχουν βάλει τα χέρια τους τα πρόσωπά τους.

Στο βίντεο, φαίνεται ακόμα ένα αυτοκίνητο να κινείται προς τη γυναίκα και να τη χτυπάει, πριν ένας άνδρας σταματήσει το όχημα και βγει από αυτό. Ανοίγει την πίσω πόρτα και φαίνεται να βγάζει ένα παιδί και στη συνέχεια να το ρίχνει βίαια στο έδαφος.

Το βίντεο φαίνονται επίσης άνθρωποι από γειτονικά σπίτια να βγαίνουν έντρομοι και κυνηγούν τον άνδρα.

«Φώναζε τα μάτια μου, καλέστε την αστυνομία»

Οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων είναι σοκαριστικές, καθώς όπως λένε μόλις ο 35χρονος «έλουσε» τη γυναίκα με το χημικό, εκείνη άρχισε να ουρλιάζει πως πονάνε τα μάτια της, ενώ ανησυχούσε για τα παιδιά της.

Ένας μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Sky News: «Ήταν ένας άνδρας σε ένα λευκό αυτοκίνητο με δύο παιδιά. Φαινόταν σαν να προσπάθησε να πατήσει μια γυναίκα. Είχαν τσακωθεί. Ένα κορίτσι στο πίσω μέρος είχε το χέρι της στο παράθυρο – μπορείτε να δείτε το σημάδι στο αυτοκίνητο».

«Άρπαξε το ένα από τα δύο παιδιά και το χτύπησε βίαια στο πάτωμα. Η κυρία τότε φώναξε: ‘Τα μάτια μου! Τα μάτια μου! Καλέστε την αστυνομία, τα μάτια μου!’. Τότε τον είδα να φεύγει. Ήταν όλα τόσο τραυματικά», προσέθεσε.

Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε πώς προσπάθησε να ξεπλύνει το χημικό από το πρόσωπο της γυναίκας. «Ο άνδρας πέταξε κάτι στη γυναίκα. Εκείνη ούρλιαζε: ‘Τα μάτια μου!Τα μάτια μου!’. Τότε έτρεξα στο σπίτι μου, άρπαξα ένα μπουκάλι νερό και έριξα νερό στα μάτια της. Τα χείλη της ήταν μαύρα. Το δέρμα της έμοιαζε καμένο».

Ένας κάτοικος, ο οποίος ζει κοντά στον τόπο του συμβάντος, περιέγραψε το περιστατικό ως «φρικτό, απολύτως φρικτό».

«Είναι απίστευτο ότι κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο σε άλλους ανθρώπους», δήλωσε στο Sky News.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στον Guardian: «Παρακολουθούσα τον αγώνα Λίβερπουλ – Τσέλσι όταν άρχισα να ακούω φωνές. Κοίταξα έξω από το παράθυρό μου και είδα ότι μια γυναίκα είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Η κόρη της χτύπησε το παράθυρο του αυτοκινήτου για να πει στον τύπο πίσω από το τιμόνι να βγει έξω. Σε εκείνο το σημείο, της έριξε οξύ. Στη συνέχεια πήρε ένα κορίτσι που πρέπει να ήταν τριών ετών από το πίσω κάθισμα, το σήκωσε και το χτύπησε δύο φορές στο πάτωμα».

«Στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας, επειδή οι άνθρωποι άρχισαν να τον κυνηγούν. Μετά από αυτό άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει»: ‘Τα μάτια μου, τα μάτια μου, πού είναι τα παιδιά μου;’. Έτρεχε πάνω κάτω με τα μάτια της καλυμμένα. Οι γείτονες βγήκαν έξω και άρχισαν να της ρίχνουν νερό στα μάτια. Το μικρό παιδί συνέχισε να φωνάζει: ‘Πού είναι η μαμά μου;’».

Ένας άλλος κάτοικος αποκάλεσε τον ύποπτο «τρελό και κακό» και δήλωσε ότι, αν και η βία στην περιοχή δεν είναι συνηθισμένη.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα