Διεθνή

Μανχάταν: Σύγκρουση λεωφορείων με πολλούς τραυματίες

Xρειάστηκε να νοσηλευτούν έως τώρα 18 άτομα

Parallaxi
μανχάταν-σύγκρουση-λεωφορείων-με-πολ-1029787
Parallaxi

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο λεωφορείων (ένα διώροφο και ένα αστικό) στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν έως τώρα 18 άτομα, που όμως βρίσκονται εκτός κινδύνου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης. Γίνεται λόγο ακόμα και για 63 ελαφρά τραυματισμένους ανθρώπους.

Οι Αρχές στην ενημέρωσή τους είπαν επίσης πως «Οι δύο πρώτες μονάδες έφτασαν για να βρουν δύο λεωφορεία εμπλεκόμενα σε κάτι που φαινόταν να είναι ένα σοβαρό ατύχημα, το οποίο περιπλέκεται από το γεγονός ότι το ένα από αυτά ήταν ένα διώροφο λεωφορείο». Χρησιμοποιήθηκαν σχοινιά και σκάλες για να βοηθηθούν οι επιβάτες να κατέβουν από τα λεωφορεία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Κάθε φορά που εμπλέκονται δύο λεωφορεία έχεις έναν σημαντικό αριθμό ασθενών που πιθανώς πρέπει να περιθάλψεις», δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης. «Έτσι, βλέποντας αυτή την ποσότητα ανθρώπων αμέσως, νομίζω ότι οι μονάδες έκαναν πολύ καλή δουλειά για να τους βγάλουν γρήγορα από το λεωφορείο και να τους μεταφέρουν στους κατάλληλους πόρους».

«Πολλοί τραυματισμοί είναι απλώς κοψίματα, μώλωπες, γρατζουνιές, μερικά ύποπτα κατάγματα. Κάποιοι τραυματισμοί στο κεφάλι και τον αυχένα επίσης», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός Paul Hopper.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα