Διεθνή

Μαραντόνα: Δικαστική του δικαίωση μετά θάνατον για κατηγορίες περί φοροδιαφυγής

Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού θρύλου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990

Parallaxi
μαραντόνα-δικαστική-του-δικαίωση-μετ-404490
Parallaxi

Μετά από μια δικαστική διαμάχη που διήρκεσε 30 χρόνια, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απήλλαξε τον Ντιέγκο Μαραντόνα μετά θάνατον για κατηγορίες περί φοροδιαφυγής, κλείνοντας τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο δικηγόρος του Άντζελο Πιζάνι, μίλησε στο Reuters λέγοντας: «Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς».

Οι φορολογικές αρχές της χώρας είχαν κατηγορήσει τον αείμνηστο επιθετικό της Νάπολι ότι χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίου στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει φορολογικές αποδόσεις επί των απολαβών του απ’ τη Νάπολι μεταξύ του 1985 και του 1990, όσον αφορά τα προσωπικά του δικαιώματα εικόνας.

Αναφέρεται ότι το Δικαστήριο της Ρώμης ανέτρεψε στα μέσα Δεκεμβρίου μια ετυμηγορία του 2018, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (3/1).

Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού θρύλου ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες υψους 37 εκατ. ευρώ, όμως η δίκη δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τον θάνατό του στις 25 Νοεμβρίου 2020 από καρδιακή προσβολή.

«Η τελική ετυμηγορία αδικεί τους οπαδούς, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του Μαραντόνα, αλλά βάζει τέλος σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια. Οι κληρονόμοι έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Ελπίζω να το κάνουν, στη μνήμη του πατέρα τους», πρόσθεσε ο Πιζάνι.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα