Διεθνή

Μέση Ανατολή: Επίθεση κατά του Ισραήλ, από την Υεμένη, με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

«Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε ποιοτικά πλήγματα μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα» τονίζει εκπρόσωπος των Χούθι

Parallaxi
μέση-ανατολή-επίθεση-κατά-του-ισραήλ-α-1076161
Parallaxi

Την ευθύνη για αεροπορική επίθεση κατά του Ισραήλ ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης. Όπως τόνισε ο Yahya Saree, στρατιωτικός εκπρόσωπος, η ομάδα των Χούθι έχει εκτοξεύσει «μεγάλο αριθμό» βαλλιστών πυραύλων και drone κατά του Ισραήλ ενώ δεσμεύθηκε και για περισσότερες επιθέσεις. «Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης … επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ποιοτικά πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Saree.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο προερχόμενο από την Ερυθρά Θάλασσα. «Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε στο έδαφος του Ισραήλ από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow», ανέφερε.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του αμυντικού συστήματος Arrow στον πόλεμο.

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη, με στόχο τη πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μια χώρα που έχει ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα ότι εκτόξευσαν «τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» (drones) προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός προσθέτει ότι σήμερα το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν και άλλους «εχθρικούς στόχους» – που πιστεύεται ότι ήταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη – που πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

«Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν εκτός του εδάφους του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε καμία εισβολή στο ισραηλινό έδαφος» προσθέτει ο IDF.

πηγή protothema

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα