Διεθνή

Ο Έλον Μασκ επανέφερε το κλασικό λογότυπο στο Twitter

Η αξία του Dogecoin «βούλιαξε» έως και 9%

Parallaxi
ο-έλον-μασκ-επανέφερε-το-κλασικό-λογότ-932925
Parallaxi

Σε μια κίνηση που έμοιαζε με αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο αστείο, τη Δευτέρα (3/4), ο Ίλον Μασκ αντικατέστησε το γνωστό λογότυπο του Twitter με ένα σκύλο ράτσας Shiba Inu που συμβολίζει το κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Μέσα σε μια ώρα, η αξία του κρυπτονομίσματος αυξήθηκε κατακόρυφα, με το Dogecoin να κερδίζει σχεδόν 30%. Ο Μασκ είναι οπαδός του Dogecoin και το έχει προωθήσει τόσο στο Twitter όσο και κατά την εμφάνισή του πέρυσι ως οικοδεσπότης της ιστορικής κωμικής τηλεοπτικής εκπομπής «Saturday Night Live».

Την Παρασκευή (31/3) ο Ίλον Μασκ και οι δικηγόροι του ζήτησαν από δικαστή των Ηνωμένων Πολιτειών να απορρίψει μια μήνυση 258 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέθεσαν επενδυτές οι οποίοι τον κατηγορούν ότι διαχειριζόταν ένα σύστημα πυραμίδας (pyramid scheme) για την προώθηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Το κλασικό λογότυπο του Twitter επανήλθε και η αξία του Dogecoin έπεσε στα 8,4 σεντς, σε σύγκριση με το υψηλό των 10,5 σεντς που έφτασε τη Δευτέρα μετά την αλλαγή του λογότυπου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα δημιουργήθηκε το 2013 ως πιο φιλικό και πιο οικείο στο ευρύ κοινό σε σχέση με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.

Πηγή: Fortune / ertnews.gr

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα