Ο πλούσιος γάμος του Ινδού γιου μεγιστάνα, το γλέντι, οι καλεσμένοι και οι αντιδράσεις

Η πολύμηνη επίδειξη πλούτου και χλιδής και το κυκλοφοριακό κομφούζιο από 1200 υψηλούς προσκεκλημένους έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Parallaxi
ο-πλούσιος-γάμος-του-ινδού-γιου-μεγιστ-1187967
Parallaxi

Επί ημέρες τώρα το BBC μεταδίδει εκτενή ρεπορτάζ για τον γάμο του 29χρονου Ινδού, Ανάντ Αμπάνι. Είναι ο γιος του μεγιστάνα Μουκές Αμπάνι, ιδρυτή της Reliance Industries, ο οποίος φιγουράρει στη 10η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Αυτό από μόνο του ίσως δεν θα ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει τόσο εκτεταμένη κάλυψη από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αλλά όταν διαβάζεις ότι της γαμήλιας τελετής – που θα λάβει χώρα σήμερα στο Μουμπάι – έχουν προηγηθεί…τετράμηνες εορταστικές εκδηλώσεις, “πασπαλισμένες” με γερές δόσεις Μπόλιγουντ, χρυσόσκονης και χλιδής, και κυρίως όταν κοιτάς τη λίστα των καλεσμένων, αντιλαμβάνεσαι γιατί το τόσο ενδιαφέρον.

Οι 1.200 καλεσμένοι και το κυκλοφοριακό κομφούζιο

Πέρα από την ελίτ – πολιτική και επιχειρηματική – της Ινδίας, στο Μουμπάι για τον γάμο του 29χρονου γόνου είναι ξένοι πολιτικοί, όπως ο Τόνι Μπλερ, ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου επιχειρείν, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, αστέρες του πενταγράμμου και σελέμπριτις, όπως η Ριάννα και η Κιμ Καρντάσιαν. Οι καλεσμένοι ξεπερνούν συνολικά τους 1.200. Και οι περισσότεροι έχουν μαζί τους συνοδεία. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τα μέτρα ασφαλείας, που λαμβάνονται, αλλά και το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει πυροδοτήσει ο γάμος.

Η τροχαία της πόλης έχει θέσει ειδικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας ήδη από την Τετάρτη, όταν άρχισε η προετοιμασία για τη σημερινή ινδουϊστική τελετή. Αυτές ενισχύονται από σήμερα έως και την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις για την ένωση του ζευγαριού.

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο, αλλά και αυτή η άνευ προηγουμένου επίδειξη πλούτου και ισχύος, που διαρκεί τόσο καιρό – έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και έντονες αντιδράσεις στα social media της Ινδίας. Σε μία χώρα που δεκάδες εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, η παρατεταμένη προβολή εικόνων απόλυτης χλιδής, είναι αν μη τι άλλο προκλητική.

Τα έξοδα των 145 εκατ. ευρώ

Οι Αμπάνι δεν έχουν αποκαλύψει βεβαίως πόσα έχουν ξοδέψει για το γλέντι διαρκείας από τα μέσα Μαρτίου. Υπολογίζεται όμως ότι έχουν ήδη διατεθεί από 11 έως 13 δισ. ρουπίες (120 έως 145 εκατ. ευρώ ή έως 156 εκατ. δολάρια). Η Ριάννα φημολογείται ότι έλαβε 7 εκατ. δολάρια για την εμφάνισή της στο μεγάλο πάρτι που προηγήθηκε της σημερινής τελετής.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ φημολογείται ότι θα λάβει 10 εκατ. δολάρια για τη δική του εμφάνιση, ενώ την τελευταία ημέρα των εορτασμών (ερχόμενη Δευτέρα) το πάρτι θα κλείσει ο ράπερ Akon. Τον Ιούνιο το ζευγάρι οργάνωσε μία κρουαζιέρα πολυτελείας από την Ιταλία έως τη Γαλλία. Oι Backstreet Boys, Κέιτι Πέρι και Pitbull ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που ανέλαβαν τη διασκέδαση των καλεσμένων.

Επίσης, δαπανήθηκαν χρήματα για την κατασκευή 14 ναών μέσα σε ένα τεράστιο συγκρότημα στο Τζαμναγκάρ για να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας και να αποτελέσει το σκηνικό του γάμου. Στο πλαίσιο των εορτασμών, οι Αμπάνι διοργάνωσαν μαζικό γάμο και σε 50 ζευγάρια χαμηλού εισοδήματος. Την Τετάρτη, η οικογένεια φιλοξένησε μια bhandara – μια κοινοτική γιορτή για τους μη προνομιούχους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα