Ο Τζεφ Μπέζος απαγόρευσε στη Washington Post να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις

Η αμερικανική εφημερίδα "σπάει" παράδοση δεκαετιών στις εκλογές.

Parallaxi
ο-τζεφ-μπέζος-απαγόρευσε-στη-washington-post-να-στη-1192898
Parallaxi

Σφοδρή κριτική δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Τζεφ Μπέζος από τους εργαζομένους της Washington Post μετά την απόφαση της εφημερίδας να μην υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Η δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας είχε συντάξει μια ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την στήριξη του Μέσου προς την Κάμαλα Χάρις για τις επικείμενες εκλογές, η οποία ωστόσο δεν δημοσιεύτηκε ποτέ μετά την απόφαση του Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Post, να αλλάξει τη συγκεκριμένη πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε συγκρουστεί με τον Ντόνλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Λευκό Οίκο. Η Amazon είχε καταθέσει μήνυση το 2019 υποστηρίζοντας ότι της αρνήθηκαν αμυντικό συμβόλαιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω «κλιμακούμενης και απροκάλυπτης πίεσης» από τον τότε πρόεδρο. Το τμήμα άμυνας αργότερα ανέθεσε το λεγόμενο συμβόλαιο Jedi σε ανταγωνιστική προσφορά της Microsoft.

Ο Will Lewis, διευθύνων σύμβουλος της Washington Post, περιέγραψε το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή πολιτικής σε ένα άρθρο γνώμης στο οποίο αναγνώρισε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «αποποίηση ευθύνης» αλλά πως οι ίδιοι «δεν το βλέπουν έτσι».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας είπαν ότι η απόφαση εγείρει ανησυχίες ότι «η διοίκηση παρενέβη στο έργο των μελών μας στο συντακτικό τμήμα» κάτι που όπως αναφέρουν είχε ως αποτέλεσμα και ακυρώσεις συνδρομών.

Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση της Washington Post

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά από το 1988 που η Post δεν δίνει την έγκρισή της προς κάποιον υποψήφιο πρόεδρο, όμως ο διευθύνων σύμβουλος δηλώνει πως η απόφαση αυτή «σηματοδότησε μια επιστροφή στις ρίζες της εφημερίδας».

Σημείωσε ότι η Post δεν είχε υποστηρίξει ούτε τον Ρίτσαρντ Νίξον ούτε τον Τζον Κένεντι στις εκλογές του 1960 και είχε επίσης αποφασίσει να μην επηρεάσει την εκστρατεία επανεκλογής του Νίξον το 1972.

Άνθρωποι κοντά στον Will Lewis έχουν πει στο παρελθόν ότι είναι σε στενή επαφή με τον Μπέζος και δεν θα έπαιρνε μεγάλες αποφάσεις χωρίς τη συμβολή του.

Η αναταραχή στην Washington Post ξεκίνησε από όταν η New York Post ενέκρινε τον Τραμπ για πρόεδρο, με πρωτοσέλιδο τίτλο που δήλωνε ότι «η επιλογή ήταν ξεκάθαρη».

Το Associated Press ανέφερε ότι λίγες ώρες αφότου η New York Post ανακοίνωσε την απόφασή της να δηλώσει στήριξη, ο Τραμπ χαιρέτησε στελέχη της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας που ανήκει στον Μπέζος και έχει συμβόλαιο 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Nasa για την κατασκευή ενός διαστημικού σκάφους που θα μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη.

Πηγή: news247

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα