Διεθνή

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν την εκτέλεση άνδρα που ήταν επικεφαλής δικτύου διακίνησης γυναικών

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν και πολλές γυναίκες.

Parallaxi
οι-αρχές-του-ιράν-ανακοίνωσαν-την-εκτέ-953055
Parallaxi

Οι δικαστικές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εκτέλεσαν τον επικεφαλής ενός δικτύου που διακινούσε Ιρανές σε γειτονικές χώρες για πορνεία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαχρούζ Σοκχανβαρί, γνωστός ως «Άλεξ», ήταν ο αρχηγός ενός δικτύου συνοδών και διακίνησης γυναικών και κοριτσιών από το Ιράν σε χώρες της περιοχής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mizan.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο άνδρας εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου «για το έγκλημα της διακίνησης ανθρώπων με στόχο την πορνεία».

Το 2020, τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο «Άλεξ» είχε συλληφθεί στη Μαλαισία σε μια επιχείρηση σε συνεργασία με την Ίντερπολ και είχε εκδοθεί στο Ιράν.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, καταδικάστηκε σε θάνατο με κατηγορίες για «διαφθορά επί της γης», έναν όρο τον οποίο οι ιρανικές αρχές χρησιμοποιούν για να αναφερθούν σε ένα εύρος εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και εκείνα που συνδέονται με την ηθική.

Το ακτιβιστικό πρακτορείο ειδήσεων HRANA μετέδωσε ότι πολλές γυναίκες επίσης συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα