Διεθνή

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη τρεις μήνες πριν από την ψηφοφορία.

Parallaxi
οι-γερμανοί-ενδιαφέρονται-περισσότε-822413
Parallaxi

Τα δύο τρίτα του γερμανικού εκλογικού σώματος έχουν υψηλό ή πολύ υψηλό ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη τρεις μήνες πριν από την ψηφοφορία.

Το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές του 2019 έσπασε ήδη ρεκόρ, καθώς το 56% των ψηφοφόρων εξέφρασε υψηλό ή πολύ υψηλό ενδιαφέρον – αύξηση 18% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014. Αυτή τη φορά, όμως, το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Σύμφωνα με έρευνα της Civey για λογαριασμό του Heinrich Böll Stiftung, το 66,1% των ψηφοφόρων θεωρεί τις ευρωεκλογές σημαντικές ή πολύ σημαντικές, ενώ μόνο το 17% δηλώνει ότι έχει μικρό ή πολύ μικρό ενδιαφέρον γι’ αυτές.

Ο ενθουσιασμός για την επικείμενη ψηφοφορία ήταν ιδιαίτερα υψηλός μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων και των Σοσιαλδημοκρατών, με 87,5% και 74,4%, αντίστοιχα.

Ενώ οι συντηρητικοί, φιλελεύθεροι και δεξιοί ψηφοφόροι είχαν το λιγότερο ενδιαφέρον για τις εκλογές, με 61%, 66,4% και 65,5% να έχουν αυτή την άποψη.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες σχετικά με τα οικονομικά οφέλη της ΕΕ αυξάνονται, σύμφωνα με την έρευνα.

Ενώ το 56,9% των πολιτών πιστεύει ότι τα οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ εξακολουθούν γενικά να υπερτερούν του κόστους, μόνο το 45,2% πιστεύει ότι τα οικονομικά οφέλη από την ένταξη στην ΕΕ υπερτερούν του κόστους.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα