Διεθνή

Ουκρανία: Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει 270.000 τόνους δημητριακών

Ο ουκρανός υπουργός Υποδομών καταγγέλλει πλήγματα «εναντίον των χωρών της Αφρικής και της Ασίας, που αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη τροφίμων».

Parallaxi
ουκρανία-οι-ρωσικοί-βομβαρδισμοί-έχο-892694
Parallaxi

Τα επαναλαμβανόμενα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικά θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια κατέστρεψαν μέσα σε ένα μήνα «270.000 τόνους δημητριακών», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

«Συνολικά 270.000 τόνοι δημητριακών καταστράφηκαν στον ένα μήνα που διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον των λιμανιών», ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλοντας πλήγματα «εναντίον των χωρών της Αφρικής και της Ασίας, που αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη τροφίμων».

Αυτοί οι εκτεταμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, οκτώ στον αριθμό, σύμφωνα με τον υπουργό, άρχισαν αφού η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει την αγροτική παραγωγή της, που είναι ουσιώδους σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Μέσα στη νύχτα, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε νέο πλήγμα στο λιμάνι Ισμαήλ που βρίσκεται στον Δούναβη, ο οποίος εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν μεγάλη παρουσία: «13.000 τόνοι δημητριακών καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κουμπράκοφ.

«Τερματικοί σταθμοί εξαγωγής δημητριακών και ιδιωτικές αποθήκες υπέστησαν ζημιές, όπως και υποδομές φόρτωσης», ανέφερε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα