Διεθνή

Ουκρανία: Σαρωτικές αλλαγές στο υπουργείο Άμυνας

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάψει από τα καθήκοντά τους 6 υφυπουργούς, χωρίς μάλιστα να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Parallaxi
ουκρανία-σαρωτικές-αλλαγές-στο-υπουρ-1035356
Parallaxi

Μετά τον διορισμό νέου υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνησης της εμπόλεμης χώρας αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα (18/9) να δείξει την πόρτα της εξόδου σε έξι υφυπουργούς Άμυνας.

Ειδικότερα, μεταξύ αυτών που παύθηκαν είναι η Χάνα Μαλιάρ, η οποία έκανε συχνά ενημερώσεις για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Μάλιστα, η κυβέρνηση δεν αιτιολόγησε τις απολύσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουστέμ Ουμέροφ διορίσθηκε υπουργός Άμυνας πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τον Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Μέσα ενημέρωσης κατηγορούσαν το υπουργείο για διαφθορά όταν ήταν υπουργός ο Ρέζνικοφ, αν και ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί.

«Το υπουργείο συνεχίζει τη δουλειά ως συνήθως», έγραψε ο Ουμέροφ στο Facebook.

Όταν ανέλαβε το αξίωμα, ο Ουμέροφ δήλωσε ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι να κάνει το υπουργείο τον κύριο θεσμό συντονισμού των αμυντικών δυνάμεων, να δώσει περισσότερη αξία σε κάθε έναν στρατιώτη ξεχωριστά, να αναπτύξει τη στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας και να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Η Μαλιάρ, δικηγόρος που ειδικεύεται στα εγκλήματα πολέμου, ήταν υφυπουργός Άμυνας από το 2021 και η τελευταία ενημέρωσή της για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπισε επικρίσεις αφού είχε αρχικά αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν από τις ρωσικές δυνάμεις ένα χωριό στην ανατολική Ουκρανία, αλλά αργότερα διευκρίνισε πως η πληροφορία ήταν ανακριβής και ότι εξακολουθούν να μαίνονται οι μάχες γύρω από το χωριό αυτό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα