Διεθνή

Πακιστάν: «Τρομοκράτες» από το Ιράν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το συμβάν.

Parallaxi
πακιστάν-τρομοκράτες-από-το-ιράν-σκ-442249
Parallaxi

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο πως επιτιθέμενοι από το Ιράν σκότωσαν τέσσερις στρατιώτες του που πραγματοποιούσαν συνοριακή περιπολία.

«Ομάδα τρομοκρατών που επιχειρούσαν από την ιρανική πλευρά επιτέθηκαν σε συνοριακή περίπολο των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούσε κατά μήκος των συνόρων Πακιστάν-Ιράν», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Η επίθεση έλαβε χώρα στον τομέα Κεχ στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουτσιστάν, που μοιράζεται μακρά σύνορα ανομίας με το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Ο στρατός δήλωσε πως οι πακιστανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με το Ιράν προκειμένου να εξεύρουν τρόπους ώστε να αποτραπούν τέτοια συμβάντα στο μέλλον.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το συμβάν.

Οργανώσεις Βαλούχων ανταρτών στην περιοχή λένε πως μάχονται για μεγαλύτερο μερίδιο στους περιφερειακούς πόρους. Οι οργανώσεις των Βαλούχων επιχειρούν και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η επαρχία είναι πλούσια σε μεταλλεύματα και έχει επίσης το λιμάνι Γκουαντάρ, το οποίο αναπτύσσεται με κινέζικα χρήματα στο πλαίσιο της επένδυσης μαθούς ύψους 65 δισ. δολαρίων του Πεκίνου στο Πακιστάν για το σχέδιο “Μία ζώνη, ένας δρόμος”, το νέο “Δρόμο του Μεταξιού”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα