Διεθνή

Πακιστάν-Βίντεο: Ηρωίδα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από λιντσάρισμα

Η αστυνομικός τιμήθηκε και η γυναίκα αποδείχτηκε τελικά αθώα

Parallaxi
πακιστάν-βίντεο-ηρωίδα-αστυνομικός-έ-1128395
Parallaxi

Μια γυναίκα αστυνομικός από το Πακιστάν τιμήθηκε γιατί έσωσε μια γυναίκα που κατηγορήθηκε για βλασφημία.

Η γυναίκα βρισκόταν σε ένα εστιατόριο στη Λαχόρη, και κόσμο που την είδε κατήγγειλε προς «προσβλήθηκε» από την αραβική γραφή στο φόρεμά της.

Η λέξη που ήταν τυπωμένη στο φόρεμα ήταν «halwa», που σημαίνει «όμορφη» στα αραβικά, αλλά το πλήθος την πέρασε για στίχους από το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.

Βιντεοσκοπημένο υλικό τους δείχνει να της φωνάζουν να βγάλει το ένδυμα, ενώ κάποιοι φωνάζουν ότι όσοι είναι ένοχοι βλασφημίας πρέπει να αποκεφαλιστούν.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν, και υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που έχουν λιντσαριστεί πριν ακόμη οι υποθέσεις τους οδηγηθούν σε δίκη.

Η αστυνομικός Syeda Shehrbano, βοηθός επιθεωρητή στη Λαχόρη, παρενέβη και παρακάλεσε τον εξαγριωμένο όχλο να την εμπιστευτεί, σύμφωνα με το Sky News.

Αμέσως, κάλυψε τη γυναίκα με μια μαύρη ρόμπα και μια χρυσή μαντίλα πριν σπρώξει από το πλήθος, οδηγώντας την σε ασφαλές μέρος.

Ο Usman Anwar, γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας της επαρχίας Punjab, δήλωσε ότι η Shehrbano έθεσε τη ζωή της σε κίνδυνο για να σώσει τη γυναίκα.

Σε μια τελετή στο Ραβαλπίντι, της απονεμήθηκε η υψηλότερη τιμή του Πακιστάν από τον στρατό της χώρας, ο οποίος την αποκάλεσε «ατρόμητη».

Αφού η γυναίκα διασώθηκε από το πλήθος, μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Εκεί βρέθηκαν μελετητές και κληρικούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι από το εξαγριωμένο πλήθος.

Εξέτασαν την καλλιγραφία στο φόρεμα της γυναίκας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν περιείχε στίχους του Κορανίου…

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα