Διεθνή

Παρίσι: Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές, υπό το φόβο επεισοδίων

Μέχρι και τραμ και λεωφορεία θα σταματήσουν να λειτουργούν από τις 20:00

Parallaxi
παρίσι-βραδινή-απαγόρευση-κυκλοφορί-346364
Parallaxi

Με τις Αρχές να αναμένουν άλλη μια δύσκολη νύχτα με βίαια επεισόδια στη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές του Παρισιού. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τραμ και λεωφορεία.

Συγκεκριμένα, απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί στο προάστιο Clamart, νοτιοδυτικά του Παρισιού, από τις 21:00 τοπική ώρα (19:00 GMT) έως τις 06:00, από απόψε έως τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

«Το Clamart είναι μια ασφαλής και ήσυχη πόλη και είμαστε αποφασισμένοι να τη διατηρήσουμε έτσι», αναφέρει ένα μήνυμα στον ιστότοπο της πόλης.

Σε αναστολή των δρομολογίων θα προχωρήσουν ορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες και στην πόλη της Λιλ. Τραμ και λεωφορεία θα σταματήσουν να λειτουργούν από τις 20:00, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της πόλης.

Επίλεκτες αστυνομικές μονάδες έτοιμες να παρέμβουν

Παράλληλα, τρεις επίλεκτες αστυνομικές μονάδες είναι έτοιμες να παρέμβουν εάν οι προβλεπόμενες αποψινές διαδηλώσεις βγουν εκτός ελέγχου, σύμφωνα με γάλλους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το BBC. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerald Darmanin, δήλωσε ότι 40.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε όλη τη Γαλλία απόψε.

Ένταση και δακρυγόνα στην πορεία μνήμης για τον 17χρονο Ναέλ

Νωρίτερα ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών επικράτησε κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ναντέρ με επικεφαλής τη μητέρα του 17χρονου Ναέλ που δολοφονήθηκε από αστυνομικό την περασμένηΤρίτη. Κατά τη διάρκεια της πορείας, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενώ ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τα κλωτσήσουν πίσω προς τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Περίπου 6.200 άνθρωποι πιστεύεται ότι βρέθηκαν στην πορεία στη Ναντέρ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP υπό τον όρο της ανωνυμίας, διαδηλώνοντας στο πλευρό της μητέρας του 17χρονου Ναέλ, Μούνια. Φορώντας άσπρο μπλουζάκι και ανεβασμένη πάνω σε ένα φορτηγάκι η μητέρα του Ναέλ, φώναζε «Δικαιοσύνη για τον Ναέλ». Από πίσω εκατοντάδες πολίτες την ακολουθούσαν φορώντας επίσης άσπρα μπλουζάκια με την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 17χρονος ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα