Διεθνή

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο γνωστός Βρετανός τραπεζίτης Jacob Rothschild

Μέλος μίας από τις πιο γνωστές τραπεζικές δυναστείες της Ευρώπης

Parallaxi
πέθανε-σε-ηλικία-87-ετών-ο-γνωστός-βρετα-1125463
Parallaxi

Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ο Βρετανός τραπεζίτης Τζέικομπ Ρότσιλντ, μέλος μίας από τις πιο γνωστές τραπεζικές δυναστείες της Ευρώπης, απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών.

Σε δήλωση προς το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, η οικογένεια αποκάλεσε τον Ρότσιλντ «επιβλητική παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων».

Ήταν «ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, υποστηρικτής των τεχνών και του πολιτισμού, ένας αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός, ένας ένθερμος οπαδός φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και της εβραϊκής κουλτούρας, ένας ενθουσιώδης υπέρμαχος του περιβάλλοντος και πολυαγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς», ανέφερε η οικογένεια.

Η καριέρα του ξεκίνησε στην οικογενειακή τράπεζα NM Rothschild & Sons, πριν ξεκινήσει το δικό του ταμείο διαχείρισης περιουσίας. Ήταν επίσης γνωστός για τη φιλανθρωπία του. Ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ απέτισε φόρο τιμής στον «αγαπητό του φίλο» χαρακτηρίζοντάς τον ως «υπέροχο άνθρωπο».

Γεννημένος στο Berkshire το 1936, ο Ρότσιλντ σπούδασε στο Eton College και συνέχισε τις σπουδές του στην ιστορία στο Christ Church της Οξφόρδης.

Έγινε μέλος της οικογενειακής τράπεζας το 1963 αλλά έφυγε το 1980 μετά από ρήξεις με την ξαδέρφη του σερ Έβελιν ντε Ρότσιλντ. Συνέχισε να χτίζει τη δική του οικονομική αυτοκρατορία στο City του Λονδίνου, ιδρύοντας το επενδυτικό trust RIT Capital, του οποίου προήδρευσε μέχρι το 2019.

Η οικογένεια Rothschild έχει εκτιμώμενη περιουσία περίπου 825 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την περσινή λίστα πλουσίων των Sunday Times.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα