Διεθνή

Πλημμύρες στη Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέρος της Άπω Ανατολής

Έσπασε φράγμα, εκκενώνονται χωριά

Parallaxi
πλημμύρες-στη-ρωσία-σε-κατάσταση-έκτα-1043852
Parallaxi

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν σήμερα τμήματα της ρωσικής Άπω Ανατολής ενώ δόθηκε εντολή σε κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωριά, ύστερα από τον τυφώνα Χανούν που σφυροκόπησε την Ιαπωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Αφού έπληξε τη νότια Ιαπωνία, ο Χανούν υποβαθμίστηκε σε τροπική ύφεση καθώς πέρασε χθες στη Βόρεια Κορέα.

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, σήμερα το πρωί 32 οικισμοί ήταν αποκλεισμένοι ενώ 543 κατοικίες καθώς και μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου είχαν πλημμυρίσει, σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής Πριμόριε.

Στις πόλεις Ουσουρίσκ και Σπασκ-Ντάλνι στο Πριμόριε –περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής της οποίας διοικητικό κέντρο είναι το Βλαδιβοστόκ– δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει γρήγορα στις παρόχθιες περιοχές της πόλης (Σπασκ-Ντάλνι)», ανέφεραν οι αρχές του Πριμόριε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Τα ποτάμια Σπασόβκα και Κουλεσόβκα διαρρέουν την πόλη Σπασκ-Ντάλνι, όπου κατοικούν πάνω από 44.000 άνθρωποι.

Εντολές για την απομάκρυνση των κατοίκων εκδόθηκαν επίσης για τμήματα του Ουσουρίσκ, μια πόλη με πάνω από 150.000 κατοίκους που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων βόρεια του Βλαδιβοστόκ, όπου έσπασε φράγμα το οποίο είχε κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σε εννέα δήμους στο Πριμόριε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα